CHP’den AKP’ye enflasyon yanıtı

CHP'den AKP'ye enflasyon yanıtı

CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve AKP Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın açıklamalarına yanıt verdi

CHP'den AKP'ye enflasyon yanıtı

CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve AKP Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın açıklamalarına yanıt verdi

CHP'den AKP'ye enflasyon yanıtı
07 Şubat 2024 - 15:38

Deniz Yücel, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile İzmir Milletvekili Eyyüp Kadri İnan’ın, İzmir ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’a yönelik sözlerine yanıt verdi. Hamza Dağ’ın “İzmir’in altyapısıyla ve yenilikçi su politikalarıyla ilgili çalışma ve suya yüzde 50 indirim yapacağız” söylemlerini hatırlatan Yücel, “Hamza Dağ Türkiye’nin yaşadığı derin yoksulluğun, suyun, elektriğin, ev kiralarının ve fahiş fiyatların sorumlusunun, kendisinin genel başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü AKP iktidarının eseri olduğunu unutmuşa benziyor” ifadelerini kullandı.
 
Deniz Yücel sözlerini şöyle sürdürdü; “AKP İzmir adayı, İzmir’de altyapı ve su politikalarıyla ilgili çalışmalar yapacakmış. Zahmet etmesin ama İzmir’i biraz takip etsin. İzmir’de CHP belediyeciliği sayesinde yağmursuyu ayrıştırma ve toplama çalışmaları, sünger kent projesi gibi birçok proje hali hazırda zaten uygulanıyor. Yapılmakta olanları, sanki ilk kez kendisi yapacakmış gibi anlatması, dersine iyi çalışmadığı gibi, İzmir’den de bihaber olduğunu gösteriyor. Sanki suyun, elektriğin, akaryakıtın tüm ülkede bu kadar pahalı olmasının sebebi kendi iktidarları değilmiş gibi konuşan Sayın Dağ, Genel Başkan Yardımcısı olarak AKP iktidarının yarattığı krizlerden, hayat pahalılığından, yokluktan kendisinin de sorumlu olduğunu unutmamalı. İzmirli rüşvet siyasetine, gerçek dışı vaatlere, Ak gibi gözüken ama sonunun kap kara olduğu belli olan yollara girmez. Böylesine ciddiyetsiz vaatlerle ne ülke ne de İzmir yönetilemez. AKP İzmir adayı bu yolda devam ederse kimin kimi ciddiye almadığını 1 Nisan Sabahı görecektir. Tıpkı Binali Yıldırım’ın ve Nihat Zeybekçi’nin gördüğü gibi.”
 
AKP’nin İzmir Adayı Hamza Dağ ve İnan’ın yüzde 50 su indirimini İzmirlilere rüşvet gibi sunmalarının, tam da AKP iktidarına yakışan anlayış olduğuna dikkat çeken Yücel, “Madem seçimden sonra suya yüzde 50 indirim yapabiliyorsunuz, o zaman adama sormazlar mı neyi bekliyorsunuz diye? Mevcut AKP’li büyükşehir belediyelerinin olduğu illerde neden suya yüzde 50 indirim yapmıyorsunuz? Niye seçimi bekliyorsunuz? İzmir, kıyılarına, doğasına göz dikenlere geçit vermez. İzmir, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmeye devam edecek. Kimse boş hayallere kapılmasın” diye konuştu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, AKP İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’a yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi. Yücel, “Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cemil Tugay’a aklınca ‘belediyecilik’ dersi vermeye kalkmış. Yetmemiş, bir de enflasyon itirafında bulunmuş. Evet, haklı! AKP'nin 22 yıllık iktidarı sonucunda, enflasyon sadece İzmir'de değil Türkiye'nin 81 ilinde var. Başka neler var? Gerçek enflasyonu açıklamaktan korkan TÜİK, döviz karşısında günden güne eriyen Türk Lirası, 5 yılda 5 başkan değiştirdiğiniz, eksi rezervdeki Merkez Bankası, ekonomik buhran, derinleşen yoksulluk, 10 bin liralık emekli maaşı, 17 bin 2 liralık asgari ücret ve 15 bin 48 liraya çıkan açlık sınırı var. Daha sayalım mı? Yoksa bu ülkeyi ekonomide de adalette de yerin dibine sokan AKP’nin icraatlarını anlatmaya devam edelim mi? İzmir’de AKP’ye rağmen sosyal belediyeciliği başarıyla hayata geçiren Cumhuriyet Halk Partili çelediyeler varken size sadece susmak düşer” dedi.
 
AKP’li İnan’ın “Enflasyon sadece İzmir’de mi var? Konya, Ordu, Trabzon, Şanlıurfa, Antep, Afyon’da enflasyon yok mu?” söylemlerinin itiraf niteliğinde olduğuna değinen Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP milletvekili İnan İzmir büyükşehir belediye başkan adayımız Cemil Tugay’a laf söylemek isterken, kendi iktidarları ve genel başkanlarının ülkeyi düşürdüğü durumu ilan etmiş. Bozuk saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir misali, AKP iktidarının bozduğu düzeni, yol açtığı hiper enflasyonu kabul etmiş. Enflasyonun Türkiye’de can yaktığını, hayat pahalılığına yol açtığını farkında olmadan itiraf etmiş.”
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’