CHP’li Mutlu’dan ’aktif yurttaş’ vurgusu

CHP’li Mutlu'dan 'aktif yurttaş' vurgusu

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Bu dönem mahalle meclislerini kuracağız. Sizler mahallenizde söz sahibi olacaksınız. Konak'ı sadece belediye meclisindeki 25-26 kişi ile değil hep birlikte yöneteceğiz. Herkes söz sahibi olacak" dedi

CHP’li Mutlu'dan 'aktif yurttaş' vurgusu

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Bu dönem mahalle meclislerini kuracağız. Sizler mahallenizde söz sahibi olacaksınız. Konak'ı sadece belediye meclisindeki 25-26 kişi ile değil hep birlikte yöneteceğiz. Herkes söz sahibi olacak" dedi

CHP’li Mutlu'dan 'aktif yurttaş' vurgusu
06 Mart 2024 - 11:04

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, saha çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor. Günün ilk ziyaretini PM Üyesi Yankı Bağcıoğlu ile birlikte Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (TEMŞAD) yapan Mutlu, ardından Alsancak’ta çalışan apartman görevlileri ile bir araya geldi. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği İzmir ve Alsancak'a Emek Verenler Ödül Töreni'ne katılan Mutlu, fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz'ün Doğu Ekspresi ile çıktığı seyahatte çektiği doğa manzaralarından oluşan "Doğunun Gizemi Kars" adlı sergisinin açılışına katıldı. Sonraki durağı İsmet Paşa Mahallesi olan Mutlu, halk buluşmasında talepleri dinledi. Mutlu, son olarak Konya Beyşehir Damlapınar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen arabaşı etkinliğine katıldı.
 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Parti Meclisi (PM) Üyesi Yankı Bağcıoğlu ile Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek yöneticileri talep ve beklentilerini iletti, ziyaretinden dolayı Bağcıoğlu ve Mutlu'ya teşekkür etti. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Şehit Yakınları ve Gaziler Lokali'ni ziyaret eden Bağcıoğlu ve Mutlu, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.
 
Apartman görevlileri ile buluştu
Mutlu, Alsancak bölgesinde çalışan apartman görevlileri ile bir araya geldi. Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney'in de katıldığı toplantıda talep ve isteklere kulak veren Mutlu, "Mahallemizin sorunlarını biliyoruz ama sizlerle görüşelim istedik. Belediyeciliği ve kenti biliyoruz. Başkanlık edindiğiniz birikimle yapacağınız bir iş. Acemiliklere, deneme yanılmalara kimsenin tahammülü yok. 1 Nisan'dan itibaren zaman kaybetmeden hemen çalışmaya başlayacağız. Rögarlar düzenli temizlenecek. Altyapıya dair tüm sorunların çözümü için Büyükşehir Adayımız Cemil Tugay, şimdiden planlamalarını yapıyor. Kaldırım işgallerine son vereceğiz, tuvalet sıkıntısını çözeceğiz. Emekliler için lokaller yapacağız. Pazar yerlerini daha sık denetleyeceğiz. Yolları da kaldırımları da dayanıklılığı sağlayarak, suların akıp gideceği ve yayaların da takılmayacağı şekilde yapacağız" diye konuştu.
 
“Emek Verenler Ödül Töreni”ne katıldı
Başkan Adayı Mutlu, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin her yıl düzenlediği İzmir ve Alsancak'a Emek Verenler Ödül Töreni'ne de katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Dernek Başkanı Dilek Olcay, katılımından dolayı Başkan Mutlu'ya teşekkür etti. İzmir Palas Turizm Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kilimci'ye ödülünü veren Başkan Adayı Mutlu, "Uzun yıllardır Alsancak'ta yaşıyorum. Derneğinizin yaptığı çalışmaların izleyicisi, bazen de katılımcısı olmaya çalıştım. Semtin 7'den 70'e tüm taleplerini biliyorum. Bu istekleri sizin değerli katılımıyla çözmek üzere yola çıktım" ifadelerini kullandı.
 
“Doğunun Gizemi Kars Sergisi”ni gezdi
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz'ün Doğu Ekspresi ile çıktığı seyahatte çektiği doğa manzaralarından oluşan "Doğunun Gizemi Kars" sergisinin açılış törenine katıldı. Milli Egemenlik Evi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiyi gezen Mutlu, eserler hakkında Erçetingöz'den bilgi aldı. Fotoğrafların büyüleyici olduğunu belirten Mutlu, emeklerinden dolayı Erçetingöz'ü tebrik etti.
 
İsmet Paşa Mahallesi'nde halk buluşması
Mutlu'nun sonraki durağı İsmet Paşa Mahallesi oldu. İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve meclis üyesi adaylarıyla katıldığı toplantıda halkla buluşan Mutlu, talep ve istekleri dinledi. Belediye meclislerinin temsil alanlarından sadece biri olduğunu belirten Mutlu, "Bu dönem mahalle meclislerini kuracağız. Mahallenizde söz sahibi olacaksınız. Sadece belediye meclisinde 25-26 kişi ile kenti yönetmeyeceğiz. Katılımcılık anlayışıma aykırı. Herkes söz sahibi olacak, aktif yurttaş olacaksınız. Mahalle temsilcilikleri ile birlikte meclis üyeleri görevlendirilecek. Meclis üyeleri mahalle sorunlarını, mahalle temsilcileri ile takip edecek. Meclis üyeleri kamusal taleplerin peşine düşecek sadece" diye konuştu.
 
Köprüden önce son çıkış
Konuşmasında sandık mesajları veren Mutlu, "Emeklilerin hali ortada, açlık sınırının altında yaşıyorlar. Çocuklara imamlar ders veriyor. Bizi bu duruma düşürenlere sandıkta cevap vereceğiz. Kalemize sahip çıkın. Bu sıradan yerel seçim değil. Köprüden önce son çıkış. 2028’de iktidar olmak zorundayız" dedi.
 
Kentsel dönüşümle ilgili sorularına yanıt veren Mutlu, "Seçimi aldıktan sonra plancı arkadaşlarımızla geleceğiz. Tek tek herkesin sorularına yanıt verilecek. Hepimizin içine sindikten sonra yola devam edeceğiz. Mevcut planlarda büyük hata yoksa onlarla devam etmekten yanayım. Ben desem ki yeni plan yapalım zaman kaybı olur. Kimsenin daha fazla kaybedecek zamanı yok" diye konuştu.
 
“Birinci olmaktan en utandığımız konu”
Mutlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Uyuşturucu kullanımı, İzmir olarak birinci olmaktan utandığımız konu. Gençlerin bu maddelere kolay erişebiliyor olması ülke politikası ne yazık ki. Hem Emniyet ile iş birliği yapacağız hem de spor merkezleri, gençlik merkezleri, 24 saat açık kütüphaneler kuracağız. Çocuklar için mahallelerimize kreşler kazandıracağız. Bakım merkezleriyle kadınların üzerindeki yükü alacağız. Beş yıl boyunca herkesin biraz nefes almasını sağlayabilmek istiyoruz."
 
Başkan Adayı Mutlu, halk buluşmasının ardından mahalledeki seçim ofislerini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Mutlu, emeklerinden dolayı partililere teşekkür etti.
 
“Sık sık bir araya geleceğiz”
Başkan Adayı Mutlu, son olarak Konya Beyşehir Damlapınar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği arabaşı etkinliğine katıldı. Toros Pazar Yeri'ndeki etkinlikte konuşan Mutlu, "Yemeğinizi bizimle paylaştığınız, dost sofranızı açtığınız için teşekkür ediyorum. Bu ilk buluşmamız ama seçildikten sonra sık sık bir araya geleceğiz" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi