‘’Daima sokakta olacağım’’

‘’Daima sokakta olacağım’’

Seçim çalışmaları kapsamında ilçenin çeşitli dinamikleriyle bir araya gelen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Mimar olduğum ve kenti iyi bildiğim için göreve geldiğim gün çalışmaya başlayacağım. Sizleri dinlemek için daima sokakta olacağım” dedi

‘’Daima sokakta olacağım’’

Seçim çalışmaları kapsamında ilçenin çeşitli dinamikleriyle bir araya gelen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Mimar olduğum ve kenti iyi bildiğim için göreve geldiğim gün çalışmaya başlayacağım. Sizleri dinlemek için daima sokakta olacağım” dedi

‘’Daima sokakta olacağım’’
08 Şubat 2024 - 12:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, yerel seçimler için geri sayım sürerken çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gün içerisinde ilk olarak partisinin ilçe belediye başkan aday adaylarıyla bir araya gelen CHP’li Mutlu, toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Saha temaslarına Gültepe Mahallesi’nde devam eden Mutlu, “Efsane Başkan” lakabıyla anılan Aydın Erten’in kabrini ziyaret etti. Ardından Gültepe ve Ferahlı’da semt pazarlarını dolaşan Mutlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini yerinde dinledi. İzmir’in köklü spor kulüplerinden Göztepe Spor Kulübü’nü de ziyaret eden Mutlu, son olarak ‘evim’ dediği İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Şubat Ayı Toplantısı’na katıldı.
 
Başkan Adayı Mutlu, günün ilk mesaisine partisinin ilçe belediye başkan aday adaylarıyla bir araya gelerek başladı. CHP Konak İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Toplantıya katılan aday adayları, Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yanında olduklarını belirterek seçim sürecinde başarı dileklerinde bulundu. Desteklerinden dolayı aday adaylarına teşekkür eden CHP’li Mutlu ise Konak ve İzmir için hep birlikte çalışacaklarını dile getirdi.
 
Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Efsane Başkan” lakabıyla anılan Gültepe Belediye Eski Başkanı Aydın Erten’in kabrini ziyaret etti. Ziyarette Mutlu’ya CHP İzmir eski milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Atila Sertel, İzmir 68’liler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Nail Dağdelen, partililer ve mahalle sakinleri eşlik etti. Mutlu, Erten’in halkın içinde, halkı için çalışan belediye başkanı çizgisini koruyarak aynı yoldan yürüyeceklerinin altını çizdi. Mutlu, “Onun toplumcu ve sosyal belediyecilik adına attığı tohumları, inşa ettiği anlayışı daha ileriye götürmek için omuz omuza yepyeni Konak ve Gültepe inşa edeceğiz. Hiç merak etmeyin. Onun adını yaşatan vakfı kuracağız. Gültepe’nin vefası benim için bir görevdir. O vakfı da kuracağız birlikte” diye konuştu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bölgedeki muhtarlıklar tarafından dökülen lokma hayrına da uğrayan Mutlu, daha sonra civardaki kahvehaneleri gezerek mahallelilerle çay içip, sohbet etti. Mutlu, vatandaşın taleplerini dinleyerek notlar aldı.
 
Mutlu, Gültepe ve Ferahlı bölgesindeki semt pazarlarını dolaştı. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet ederek isteklerini dinleyen Mutlu, tezgahlara tek tek uğradı. Esnafa hayırlı işler dileğinde bulunan Mutlu, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Vatandaşlar, “İnşallah kazanan siz olursunuz. Sandıktan birinci çıkacaksınız. Gültepe CHP’nin kalesidir dedirteceğiz” sözleriyle destek verdiği Mutlu’ya hayat pahalılığından şikayet etti ve pazar arabalarını dolduramadıklarını da söyledi.
 
Bölgede projelere imza atan Gültepe’ye Değer Verenler Derneği’ni de ziyaret eden Mutlu, derneğin faaliyetleri hakkında yöneticilerden bilgi aldı. Kadına yönelik şiddet ve derinleşen yoksulluk üzerine önemli mesajlar veren Mutlu, “Sığınma evi açacağız, kadına yönelik şiddetle mücadele edeceğiz. Kreş ücretleri pahalı, kadınlar çalışma hayatından kopuyor. Kadınları güvenceli işe kavuşturmak istiyoruz. Kent yoksulluğu ekonomik politikalarla yaygınlaştı. Herkesi muhtaç konumuna getiren bir iktidar var. Bununla hem yerelde hem merkezde mücadele edeceğiz. Bölgede sağlıklı bir kentsel dönüşüm için canla başla çalışacağız. Mimar olduğum ve kenti iyi bildiğim için göreve geldiğim gün çalışmaya başlayacağım. Planlarda içinize sinmeyen yer olursa üzerine konuşacağız. Dönüşümde hak sahiplerini dışarıya atmayacak, minimum düzeydeki ödemelerle herkes ev sahibi olmalı. Planlar bitti, uygulamalar da en kısa zamanda başlayacak. Yenilik ve dönüşüm için yola çıktık. Geçen gün oğlum ‘Anne ben çalışarak ev alamam galiba’ dedi. Gençler bu ülkede hayal kuramaz hale geldi. Konak’ta umudu yeniden yeşertmeliyiz. Sorunları birlikte çözeceğiz. Hayatım boyu yöneticilik yaptım. Makam beni değiştiremez. Ben oraları görev, hizmet yerleri olarak görüyorum. Sosyal belediyecilik yapacağız. Sizleri dinlemek için daima sokakta olacağım” dedi. Mutlu, program kapsamında Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Lokali’ni de ziyaret etti.
 
Göztepe Spor Kulübü’nü de ziyaret eden Mutlu, Göztepe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Kerem Ertan, Altyapı ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özkan, “Başbakan” lakaplı efsane amigo İsmail Kocaoğlu tarafından karşılandı. Kulüp yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Mutlu, önümüzdeki süreçte pek çok alanda hayata geçirilebilecek iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Göreve geldiğinde kulübe katkı koyabilmek için elinden gelen çabayı göstereceğinin altını çizen Mutlu, “Bizim için spor da Göztepe de çok önemli. Gençlerin özellikle kötü alışkanlıklara yönelmemesi ya da sporcu olabilmesi için çok fazla tesis gerekiyor. Hele ki bu dönemde olanakları eşit sunmak gerekiyor. Fırsat eşitliğinden yararlanamayan çocukları ancak sizlerin ve bizlerin desteği ile mutlu edebiliriz. Ne kadar çok çocuk spor olanaklarına ulaşırsa biz o kadar mutlu olacağız” dedi.
 
Günün son ziyaretini yapılış sürecinde aktif rol üstlendiği İzmir Mimarlık Merkezi’ne yapan Başkan Adayı Mutlu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Şubat Ayı Toplantısı’na katıldı. Kurul üyeleri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mutlu, “Burası benim evim. Bu mekan benim için çok özel. Sizlerle olmak güzel. Mezun olduğum günden beri TMMOB’un ferdi, çalışanı olarak, buranın öğretisini yerel yönetimde sizlerin içinde aktif olarak yer aldığı yönetim modelini Konak’ta hayata geçirmek istiyorum. Önümüzdeki 2 aylık süreçte birlikte olacağız ama asıl önemli olan 1 Nisan’dan itibaren artık TMMOB bilsin ki, bir belediyesi var. Bana yol arkadaşlığı yaparsanız, birlikte örnek bir ilçe belediyesi yönetimini hayata geçirebilirsek çok mutlu olurum” açıklamasını yaptı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’