Esat Tanık: Çeşme’yi 4 mevsim...

Esat Tanık: Çeşme’yi 4 mevsim yaşanılabilir bir ilçe haline getireceğiz

Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, seçim öncesi proje ve vaatlerini açıkladı. Çeşme Swissotel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Çeşme'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Esat Tanık: Çeşme’yi 4 mevsim yaşanılabilir bir ilçe haline getireceğiz

Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, seçim öncesi proje ve vaatlerini açıkladı. Çeşme Swissotel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Çeşme'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Esat Tanık: Çeşme’yi 4 mevsim yaşanılabilir bir ilçe haline getireceğiz
09 Mart 2024 - 19:38

Büşra BABUR/Egeli Haber  Çeşme'nin Türkiye'nin en gözde tatil bölgelerinden biri olduğunu kaydeden Esat Tanık, kongre turizmi, termal turizm, agroturizm başlıklarında alanında uzman bir ekiple hazırladıkları prestij projeleriyle ilçenin dünya çapında sayılı tatil bölgelerinden biri haline geleceğini dile getirdi.

“1 Nisan’dan itibaren kolları sıvayacağız”
1 Nisan’dan itibaren kolları sıvayacaklarını ve ilk iş olarak altyapı çalışmalarına başlayacaklarını belirten Tanık, “Ulaşım altyapımızın yanı sıra; su ve kanalizasyon sorunumuz da herkesin bildiği bir gerçek. Yapımı süren tesislerin gerekli noktalarda atıksu tesislerin kurulmasını ve yenilenmesinin sağlayacağız. Alt yapıyla ilgili sorunları a dan z ye örümcek ağı gibi çözeceğiz. Yağmur su hatlarını tamamlayarak taşkın problemlerinin önüne geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitim kurumlarında kesintisiz internet ağı kurulacak
Elektrik alt yapısıyla ilgili çalışmaların hazırlıklarını yaptıklarını belirten Tanık, “İlgili dağıtım şirketleri tarafından hatların yer altına alınması ve estetik görüntü kazanması ile ilgili yola çıktık. Hemşerilerimizin internete ulaşabilmesi adına kamusal alanlarda gerekli alt yapı ve wifi sistemlerini kuracağız. Eğitim kurumlarında öğrencilerin internete erişmesi adına okullarda kesintisiz internet alt yapısı kuracağız" ifadelerini kullandı.

“Çeşmeliler kira öder gibi ev sahibi olacaklar”
Musalla, Ovacık ve Çakabey mahallelerinde bin konuttan oluşan sosyal konut projesini hayata geçireceklerini belirten Tanık, “İlçemize gelen ve kiraların yüksekliği nedeniyle tayin isteyen memurların yaşam koşullarını kolaylaştırarak sürdürülebilir bir kamu hizmetini yerine getireceğiz. Görev süremiz boyunca ilçemize kazandıracağımız 5 bin sosyal konutla Çeşme'nin gençleri artık kiralar nedeniyle ata toprağını satıp gitmeyecek. Böylece kira öder gibi ev sahibi olacak” şeklinde konuştu.

Turizm potansiyelini sürdürebilir politikalarla destekleyerek kent planlama çalışmaları yapacaklarını vurgulayan Tanık, “Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla çalışarak çeşmeyi planlı bir kent haline getireceğiz. Çeşmede hiçbir vatandaşın hakkın yenmeyecek hepsinin tapusunun arkasında ben varım hepsi rahat etsin” dedi. 

Engelli vatandaşların meslek edinebileceği yaşam alanları kurulacak
Engelsiz yaşam merkezi projesinde sona yaklaştıklarını ifade eden Tanık, “Bu merkezde engelli vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri, sosyal açıdan güçlenecekleri; hobilerin yanı sıra; meslek de edinebilecekleri bir yaşam alanı kuracağız. Merkezin içinde kütüphane, hobi odaları, spor salonu, mutfak atölyesi, meslek edinme odaları, fizik tedavi birimleri, engelsiz kondisyon ve oyun alanları ile engelsiz hobi bahçesine yer vereceğiz. Kamuya ait yol, otopark, trafik ışıkları gibi alanları da engellilerimiz için yeniden düzenleyeceğiz” diye konuştu.

“Çeşme’ye kent kimliği kazandıracağız”
Çeşme’nin kent kimliğine ihtiyacını, yapacakları turistik aktivitelerle Çeşme’yi gerekli kurum ve kuruluşlarla istişare ederek doğru bir kimliğe ulaştırmanın gerekliliğini vurgulayan Tanık, “Atatürk Bulvarı 2032. sokak Çeşme kalesi ve çevresi öncelikli olmak üzere çarşı alanında kentsel yenileme projesi hazırlayacağız. Alanın özgün karakterini ortaya çıkartacağız” ifadelerini kullandı.
Alaçatı girişinde bulunan ve açık otopark olarak kullanılan boş arazinin meydan ve sosyal etkinlik alanı olarak düzenleneceğini belirten Tanık, “bu proje, hem otopark sorunun zemin altındaki sorununa çözüm olacak hem de Çeşmelilerin sosyal alan ihtiyacını giderecek. Alaçatı’nın en büyük sorunu olan otopark alanı yeraltına alınarak meydan ve ulaşım düzenlemeleri yapacağız” dedi.

Mavi bayraklı plaj sayısı artacak
Sosyal belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Tanık, “Plaj düzenlemesini hazırladık ve vatandaşlarımıza sunmak üzere yola çıktık. Kıyılarımızın korunması ve temizliğinin sağlanması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Üniversitelerin iş birliğiyle mavi bayraklı plajların sayısını artıracağız. Soyunma kabinlerini artırarak çeşmelilerin kullanımına açacağız. Ilıca plajını yeniden düzenleyerek otopark sorununu çözeceğiz” dedi.
Orman yangınlarına dikkat çeken Tanık, “Orman yangılarının önlenmesi amacıyla sırasıyla planlarımızı hazırlayıp sistemli hale getireceğiz. Eski sahil siteleri olmak üzere büyük riskli yapılar tespit edilecek bakanlığımız ile iş birliği içerisinde olarak yapı stoğunun düzenlemesi ve hemşerilerin güvenli konutlarda ikamet etmesini sağlayacağız” dedi.

“İstihdamı artıracağız”
Tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracaklarını, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik projelere de imza atacaklarını hatırlatan Tanık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın balıkçı sayımızı artıracağız. Ildır'a Balıkçı Barınağı yapacağız. Tarım Eylem Planı hazırlayıp Tarım Geliştirme Kooperatifleri kuracağız. Sakız ağacı geliştirme alanında sakız ağacının üretimi ve gelişimini destekleyip coğrafi işaret alacağız. Gastronomi Okulu ile mezunlarımızı sektörde istihdam edeceğiz. Çeşmeli gençlere burs sağlanması için Çeşme Vakfı da projelerimiz arasında yer alacak.

“Turizm odak noktamız”
Turizm alanında çalışmalarına hız vereceklerini belirten Tanık, “Yılda bir kez yapılan Ot Festivalinin sayısını artıracağız. Gastronomi, iş birliği ile çeşmede sürdürülebilir tarım ve modern tarımla ilgili etkinlikler düzenleyeceğiz. Sağlık turizmi amaçlı kurulan tesislerin açılması için öncü ve teşvik edici projeler geliştireceğiz. Şifne Termal Tesisi’nin geliştirilmesini ve tanıtılmasını sağlamak için projeler hazırladık. Şifne termal tesisinin daha iyi hizmet vermesini sağlayacağız ve uygun fiyat politikasını uygulayacağız. Belediyeye ait Ilıca’da devam eden termal tesis projesinin kapsamını geliştirerek daha işlevsel bir proje geliştirerek uygulayacağız.  Çeşme’yi spor turizminin önemli noktaları haline getireceğiz özellikle kış aylarında yerli ve yabancı futbol kulüplerini bir araya getireceğiz. Bu sayede Çeşme’yi 4 mevsim canlı tutacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’da ilk sanayi meclisi toplandı
Bornova’da ilk sanayi meclisi toplandı
“Atatürkçü Düşünce Derneği’ne özen göstereceğiz”
“Atatürkçü Düşünce Derneği’ne özen göstereceğiz”