Gençler sordu, Mutlu yanıtladı

Gençler sordu, Mutlu yanıtladı

CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İnönü Caddesi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından Sosyal İklim Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını tek tek yanıtlayan Mutlu, İklim Dostu Belediye Sertifikası’nı da imzaladı

Gençler sordu, Mutlu yanıtladı

CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İnönü Caddesi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından Sosyal İklim Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını tek tek yanıtlayan Mutlu, İklim Dostu Belediye Sertifikası’nı da imzaladı

Gençler sordu, Mutlu yanıtladı
13 Mart 2024 - 14:27

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, seçimlere kısa bir süre kala saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Güne İnönü Caddesi’nde esnaf ziyareti ile başlayan CHP’li Mutlu, işyeri sahipleri ve çalışanlarına hayırlı işler diledi. Vatandaşlarla da sohbet eden Mutlu, seçimlerde destek istedi. Başkan Adayı Mutlu, daha sonra Sosyal İklim Derneği tarafından düzenlenen İzmir Siyasal Forumu’na konuk oldu. Etkinlikte gençlere yönelik projelerinden bahseden ve ardından soruları yanıtlayan Mutlu, kentlerin iklim krizine karşı dirençli hale getirilmesi talebiyle kampanya yürüten İklim Öncüleri’nin İklim Dostu Belediye Sertifikası’nı da imzaladı.
 
Mutlu, güne İnönü Caddesi’nde başladı. Esnafa hayırlı işler dileyen Mutlu, vatandaşlarla sohbet etti. Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi’nin eşlik ettiği Mutlu, seçimden sonra da ziyaretlerini sürdüreceğini belirterek, “Çok güzel bir Konak yaratacağız. Bambaşka bir belediyecilikle çok daha güçlü olacağız. Başarılı olmak zorundayız ki bizden sonraki kadınların da önünü açalım” dedi. Vatandaşlar ve esnaf ise “Hiç şüpheniz olmasın, desteğimiz sizinle” sözleriyle Mutlu’ya destek verdi.
 
Mesleğimin avantaj olduğunu düşünüyorum
Başkan Adayı Mutlu, Sosyal İklim Derneği’nin düzenlediği İzmir Siyasal Forumu’na konuk oldu. Karaca Otel’deki etkinlikte gençlerle buluşan Mutlu, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. Gençlerle bir arada olmaktan keyif duyduğunu söyleyen Mutlu, “Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde yıllarca yöneticilik yaptığım için kentin tamamına hakim olduğumu söyleyebilirim. Konak’ı seven, mutlu olan, sorunlarını bilen biri olarak siyaseti burada yapmayı tercih ettim. Mimarlık size kenti sorgulamayı öğretir. Dışarıda gördüğünüz her şey aldığınız eğitimle sorgulamayı, yerine daha estetiğini koymayı düşündürür. Mesleğimin kent yönetiminde avantaj olduğunu düşünüyorum. Mesleki birikimimle buna hazırım. Kentlerin zaman kaybına tahammülü yok. Göreve gelmeli ve hemen çalışmaya başlamalısınız” dedi.
 
Yeşil alanların azlığına dikkat çekti
Konak’ta yeşil alan azlığına dikkat çeken Mutlu, “Tek yeşil alanımız Kültürpark. Onun dışında büyük yeşilimiz yok. Çok büyük dönüşüm alanları var, yeni dönüşüm planları bir avantaj olacak. Konak’ta yeşil dönüşümü de sosyal ve ekonomik dönüşümü de sağlayacağız. Parklarımızı korumak zorundayız. Yeşil alan ve toplanma alanlarının yapılaşmaya açılmamasını istiyoruz. Konak’taki mevcut ağaç dokusunu çıkarıp, hiçbir kaldırımın ağaç dikilmeden yapılmamasını, daha az su isteyen bitkilerle, yeşil dokuyu sağlayan ağaçlarla dönüşümü sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Herkese masal ve abartı geliyordu
Küresel iklim krizinin yaptığı tahribata değinen Mutlu, “Küresel iklim krizi herkese masal ve abartı gibi geliyordu. Körfez’in yükselebileceği söylendiğinde bu da abartılı gelmişti. Geçen yıl 70-80 cm yükseldi. Artacağı söyleniyor. İklim krizini yeni normal kabul etmemiz lazım. Afet Sakınım Planı’nı güncelleyip uyarlayacağız. Deniz kabarmasının önüne geçmek için elektrikli pompaların devreye sokulması, deniz içinde setler oluşturularak suların kıyıya gelmesini önleme projeleri var. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cemil Tugay’ın gündeminde. Suyla barışık yapılaşmayı örnek alıp planlarımızı gözden geçireceğiz. Konak’ta afetlerden en az şekilde etkilenerek yaşamayı sağlayacağız" diye konuştu.
 
Kısırlaştırma seferberliği başlatacağız
Sokak hayvanlarına yönelik projelerden bahseden Mutlu, “Sokak hayvanlarında en büyük eksiklik kısırlaştırma. İyi bir kısırlaştırma politikası olmadığı için sayıları artıyor, yaşam kaliteleri azalıyor. Önümüzdeki dönemde Veteriner Hekimleri Odası ile iş birliği içerisinde kısırlaştırma seferberliği başlatacağız. Ekonomik krizin ortasındayız, mama masrafı bile bel büküyor. Ekonomik durumu kısırlaştırmaya gücü yetmeyen vatandaşlarımıza da yardım edeceğiz” dedi.
 
En çok gençler ve yaşlılar mağdur ediliyor
Gençlerin ulaşıma yönelik sorularına yanıt veren Mutlu, şunları söyledi; “Dünya görüşümde su, ulaşım ve elektrik ücretsiz olmalı. Paranız olduğunda erişebileceğiniz şeyler olmamalı. Ulaşım öğrencilere en düşük bedelde olmalı. Ekonomik krizde en çok genç ve yaşlılar mağdur edildi. Kentin tadını en çok onlar çıkarmalı. Kent yaşıyor, gençler ve yaşlılar her yerde olmalı. Sosyal devlet olamamanın acısını gençlere ve yaş almış büyüklerimize yaşatmak istemiyoruz. Onlara dokunacağımız 5 yıl olacak. Sosyal belediyecilikle insanlara dokunduğumuz bir yerel yönetim sağlayabiliriz.”
 
Gençlik merkezleri ve 24 saat yaşayan kütüphane
Gençlere sosyal alanlar yaratacaklarını kaydeden Mutlu, “Gençlik Merkezi ve 24 saat yaşayan kütüphane projemiz var. En büyük problem ders çalışma mekanları. Herkesin evinde bu imkan yok. Gençlik Merkezlerinde neler olması gerektiğine birlikte karar vereceğiz. Sergi ve etkinlikler yapacağız, ‘Neden biz mahrum kalıyoruz?’ dediğimiz her şey hayata geçecek. Gençlik merkezlerimizde ideolojik bir uygulama olmayacak. Bir mahallede olanın ötekinde olmaması duygusunun ortadan kaldırılması hedefimiz. Yoksunluk duygusunu elimizden geldiğince gidermemiz lazım. Kamunun yatırımlarını bütün mahallelere eşit götürme idealimiz var” açıklamasını yaptı.
 
Özgür gençler ülkeyi dönüştürecek
Gençlerin siyasette temsilinin önemini vurgulayan Mutlu, “Yeni tüzük kurultayımızda gençlerin, kadınların konumlanışı net olacak. Demokrasi oturana kadar kota mecbur olacak. Türkiye’de gençler her yerde olmalı. Ömrünü katılıma adamış biriyim. Yerel yönetimde katılım süreci olmalı. Herkes fikrini söyleyecek ve en uzlaşılabilen kararla yürüyeceğiz. Gençlerin yönetimde söz sahibi olmasını istiyorum. Herkes aktif yurttaş olmalı. Özgür gençler ülkeyi dönüştürecek. Özgürlük en sahip çıkılması gereken şey. Gençlerimiz Konak’ta fikirlerini sunacak ve hayata geçirmek için çalışacağız. Gençlerden beslenmeyi seviyorum. Duruşunuz, varlığınız ve özgürlüğünüzü koruyun. Haklarınıza sahip çıkın” dedi.
 
İklim dostu belediye sertifikası’nı imzaladı
Gençlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlikte Mutlu, kentlerin iklim krizine karşı dirençli hale getirilmesi talebiyle kampanya yürüten İklim Öncüleri’nin İklim Dostu Belediye Sertifikası’nı imzaladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi