HASAN KARABAĞ’A AĞIR SORULAR!

HASAN KARABAĞ’A AĞIR SORULAR!

Bayraklı Belediye meclisinin Ekim ayı birinci oturumuna Ak Partili meclis üyelerinin Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yönelttiği sorular damga vurdu.

HASAN KARABAĞ’A AĞIR SORULAR!

Bayraklı Belediye meclisinin Ekim ayı birinci oturumuna Ak Partili meclis üyelerinin Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yönelttiği sorular damga vurdu.

HASAN KARABAĞ’A AĞIR SORULAR!
10 Ekim 2018 - 14:50

Bayraklı Belediye meclisinin Ekim ayı birinci oturumuna Ak Partili meclis üyelerinin Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yönelttiği sorular damga vurdu.
Bayraklı Belediyesi’nin Ekim ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın katılmadığı meclis toplantısı, Ak Partili Meclis Üyelerinin özellikle Belediye Başkanı Karabağ’dan cevaplamasını istediği sorular nedeniyle gergin geçti.
MECLİSE BAŞKANLIK ZÜL GELİYORSA BAŞKANLIĞI BIRAKSIN
Birimlerden gelen önergeler ve Komisyonlardan gelen raporların görüşülüp oylanmasından sonra dilek ve temenniler bölümünde ilk olarak söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Aynur Çetin oldu. Çetin, “Son dört aydır toplam yedi meclis toplantısına gelmeyen Sayın Karabağ, radyo televizyon programlarına gidiyor, açılışlara gidiyor, düğüne, nişana, törene gidiyor, hatta meclis öncesi CHP grup toplantılarına iştirak ediyor ama meclise başkanlık etmekten imtina ediyor. 320 bin nüfusun temsil edildiği bu meclis de, halkın % 56’sı adına muhalefet görevini üstlenen Ak Partili Meclis grubu da değersiz değil” diyerek tepkisini dile getirdi.
Başkan Karabağ’a çağrıda bulunan Aynur Çetin, “Kanun gereği üstlendiğiniz görevlerinizden biri de, bu meclise başkanlık etmek. Bu görev size zül geliyorsa, zor geliyorsa veya mecliste muhalefet grubu olarak soracağımız sorulara cevap vermekten çekiniyorsanız derhal istifa edip görevi bırakın..! Zira sadece bu değerli meclisten bile, o görevi başarıyla yapacak en az 10 kişi çıkacaktır” dedi.
BORÇ KATLANIYOR HALKIN SIRTINA YÜKLENECEK
Koyuncu Otomotiv’in borcu dolayısıyla Bayraklı Belediyesi’nin sırtındaki borç yükünün her geçen gün katlandığını bir kez daha hatırlatan Çetin, Bayraklı Belediyesinin kamulaştırmasız el atma nedeniyle sadece bir davada ödemek zorunda kaldığı ve mahkemece 2015 yılında hükmedilen 10.362.000-TL tazminatın, yönetsel başarısızlıklar nedeniyle ödenememesi sebebiyle, bugün faizleri ile birlikte bu rakamın 20 milyon Türk Lirasının üzerine çıktığı söyledi. Bu borcun mevcut bütçe ile ödenmez halde olduğunu ifade eden Aynur Çetin, bu başarısızlığın kamu zararına neden olduğunu, Belediyenin imar uygulamaları nedeniyle vatandaş ile birlikte hissedar olduğu müşterek taşınmazlar ile imar aflı gecekondu hak sahiplerine devredilecek taşınmazları üzerinde üç yıldan fazladır hacizlerin olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:
SAYIN KARABAĞ MECLİSE GELİP CEVAP VER!
“2017 yılında bir kısım taşınmazı itirazınız üzerine hacizden kurtarırken, neden vatandaş ile hisseli olan veya gecekondu hak sahibinin tahsis belgeli taşınmazları değil de belediyenin tam hisseli taşınmazlarına öncelik verilmiştir?  Meclis ve encümenden satış kararı çıkmış olup da, Belediyeye arsa bedelini ödeyen vatandaşın tapu satışını nasıl gerçekleştirmektesiniz? Hacizli arsanın tapusunu, haciz nedeniyle devredemediğiniz veya devredemeyeceğiniz hissedarın veya gecekondu hak sahibinin yapı ruhsatı taleplerini, vatandaşa hangi cevabı vererek geri çevirmektesiniz? Üzerinde haciz varken satışına karar verilen ve ancak haciz nedeniyle tapusunu devredemediğiniz arsalar için HİÇ yapı ruhsatı verdiniz mi?”
CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN BAŞARISIZLIK İTİRAFI
Ak Parti Grup Sözcüsü Aynur Çetin’in sorularına cevap vermek üzere söz alan CHP’li meclis üyesi Fahrettin Orandı’dan ise tam bir itiraf geldi. Orandı Bayraklı Belediyesinin, halkın çıkarlarına olan hizmetleri gerçekleştirebilmek için yüksek miktardaki bu borcu ödemediğini, Karşıyaka ve Bornova Belediyelerinin de borç içinde yüzdüğünü, esasen bu borcun kaynağının İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı el atma olduğunu söylemesi karşısında, İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi de olan Ak Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat’ın; “Bu söylediklerini Büyükşehir Meclis toplantılarında neden söylemiyorsun, orada neden konuşmuyorsun? şeklindeki sorusuna, CHP’li meclis üyesi Fahrettin Orandı, “Grup toplantılarında konuşuyorum, mecliste değil” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine meclise başkanlık eden CHP’li Başkan Vekili Necati Yıldız; “Ak Partili arkadaşlara koz veriyorsun, böyle şeyler konuşma” diyerek konuyu kapattı.
55 MİLYON KREDİ NEREYE GİTTİ!
Ak Partili meclis üyesi Tarkan Düzman ise Bayraklı Belediyesinin 4 projeyi gerekçe göstererek aldığı 55 milyon liralık kredinin akıbetini sordu. Düzman, Geçen yıl İçişleri Bakanlığının onayı ile dört adet büyük yatırım projesinde kaynak olarak kullanılmak üzere, 55.000.000-TL kredi çekildiğini, aradan geçen uzun sürede bu projeler ile ilgili hiçbir bilginin meclise daha önce de sorulmasına rağmen sunulmadığını söyleyerek, “Bu dört projeden hangisinin yapımına başlandı, başlandı ise ne aşamada, para kullanılmadı ise bütçenin neresinde” diye sordu.
2 AUDİ A6’YI KİMLER KULLANIYOR?
Tarkan Düzman, piyasada yaptığı araştırmada aylık kirası 15 bin lira civarında olan 2 adet Audi A6 model aracın Bayraklı Belediyesi tarafından kiralandığını, ancak bu araçların kimler tarafından kullanıldığının bilinmediğini ifade ederek, “Belediye bütçesinden kira bedeli ve giderleri ödenerek 2 adet Audi A6 markalı araç kiralanmış. Hangi müdürlükte ya da Başkanın şahsı mı kullanmakta? Başkan kendisi kullanmıyor ise, bu aracı meclis üyelerinden ya da müdürlerden gören var mı?”
CHP Meclis üyeleri de aracın kiralandığı bilgisini doğruladı, ancak kimler tarafından kullanıldığına yönelik açıklama yapmadılar.
BAŞKANIN KIZI 2 YIL ÇALIŞMADAN MAAŞ MI ALDI?
Ak Partili meclis üyesi Tarkan Düzman’ın; “Önceki toplantılarda, belediye personellerinden bankamatik personelleri var isimlerini açıklayacağız dediğimizde, burada cevap hakkı olmayan kişiler hakkında konuşmayalım dendi ancak Sayın Karabağ’ın kızı adına cevap verebileceğini düşünüyoruz, Deniz Karabağ Işın, 16 aydır maaş alarak işe gelmediği bilgisine ulaştık” şeklindeki konuşması üzerine gerginleşen mecliste, CHP Grup Başkan Vekili Veli Topal: “Belediye Başkanımız Sayın Karabağ’ın kızı memur olarak belediyemizde çalışmaktadır ancak her memur gibi yasal izin haklarını kullanmaktadır, dolayısıyla 2 yıllık ücretsiz izin kullanıyor” diyerek cevap verdi. Ancak Ak Partili meclis üyeleri, bunun ücretsiz değil ücretli izin şeklinde olduğu yönündeki iddialarını sürdürdü.
MECLİS ÜYESİ BELEDİYE ÇALIŞANI MI?
Ak Partili Meclis üyelerinin, soru yağmuruna tuttuğu ve tatmin edici cevapların verilemediği Eylül Ayı ilk oturumunda söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş ise; belediyenin resmi aracının bir öğrenci için düzenli servis gibi kullanıldığını, bu öğrenci için ayrıca araçta refakate bir de birim müdürü ve şoför tahsis edildiğini, bu araçların takip edilmediğini söyleyerek, “Muhtemel bir kazada sorumluluğu kim üstlenecek?” şeklindeki sorusuna cevap olarak ise CHP’li meclis üyelerince, sadece araçların denetiminin yapıldığı ifade edildi. CHP’li meclis üyesi Fahrettin Orandı’nın belediyede çalıştığını öğrendiğini ifade eden Abdullah Aktaş, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi olan üyesi Fahrettin Orandı’nın hangi birimde ve ne görevde çalıştığı ve ne kadar maaş aldığının cevabının da verilmesini istedi.
KARABAĞ, BAYRAKLI’YA ADAY DEĞİL!
Bunun üzerine karşılıklı konuşmalar ile iyice gerginleşen meclis toplantısında CHP Meclis Grup Başkan Vekili Veli Topal; Belediye Başkanının her meclis toplantısına gelmesinin gerekmediğini, Ak Partili Meclis Üyelerinin yaklaşmakta olan 2019 yerel seçimleri nedeniyle mecliste eleştiri ve muhalefetin dozunu arttırmaya başladıklarını ifade ettikten sonra, “Bayraklı Belediye Başkanımız Sayın Hasan Karabağ, meclis toplantısından önce gerçekleştirdiğimiz Grup toplantısında, CHP ilçe Başkanımız aracılığıyla 2019 Yerel Seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkanlığına aday olmayacağını bildirmiştir, Sayın Başkan, 2019 yerel seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkanlığına aday olmayacaktır”  dedikten sonra Başkan Vekili tarafından verilen yeterlik önergesi oylanarak meclis toplantısı sonlandırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Esnafın sorunlarını masaya yatırdılar
Esnafın sorunlarını masaya yatırdılar
Dünyanın enerjisi İzmir’de buluştu
Dünyanın enerjisi İzmir’de buluştu