Herkesin eşit olduğu bir konak

Herkesin eşit olduğu bir konak

Saha temaslarında ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Konak Adayı Mutlu, iş insanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Ardından taksi duraklarını gezen Mutlu, “Bizim başarımız başka kadınların önünü açacak. Bambaşka bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkıyoruz” dedi

Herkesin eşit olduğu bir konak

Saha temaslarında ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Konak Adayı Mutlu, iş insanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Ardından taksi duraklarını gezen Mutlu, “Bizim başarımız başka kadınların önünü açacak. Bambaşka bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkıyoruz” dedi

Herkesin eşit olduğu bir konak
14 Mart 2024 - 11:54

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Güne ev ziyaretleriyle başlayan Mutlu, daha sonra 1. Sanayi Sitesi’nde esnaf turu yaptı. Kentin tüm dinamikleriyle temaslarını sürdüren CHP Konak Adayı Mutlu, ardından iş insanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Geç saatlerde ise Alsancak bölgesinde hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret eden Mutlu, taksici esnafının yerel yönetimlerle ilgili taleplerine kulak verdi.
 
Seçim çalışmalarında ev ziyaretleri yapan CHP Konak Adayı Mutlu, Kültür Mahallesi'nde oturan Fatoş Akay'ın evine konuk oldu. Civarda oturan kadınların katıldığı buluşmada talepleri dinleyen Mutlu, "Bu dönem partimiz İzmir'de, 9 kadın aday gösterdi. Her alanda olduğu gibi kadınların siyasette var olması da zor. Değişimle birlikte önümüz çok açıldı. Belediyecilik göreve geldikten sonra öğrenilecek bir şey değil. Bugüne kadar biriktirdiklerinizi aynı gün kullanmaya başlamanız gereken bir görev" dedi. Mutlu daha sonra Barbaros Mahallesi'nde ikamet eden Dilek Yıldız'ın evine konuk oldu. Güzel karşılama için ev sakinlerine teşekkür eden Mutlu, "Seçime az bir zaman kaldı, çok çalışmaya devam edeceğiz. Sandıklara da sahip çıkacağız. Hizmet odaklı bir belediyecilik için geliyorum" diye konuştu.
 
Mutlu, daha sonra 1. Sanayi Sitesi'ni gezdi. Esnafa hayırlı işler dileyen Mutlu'ya, meclis üyesi adayları ve partili gençler eşlik etti. Site esnafının sorunlarını dinleyen Mutlu, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Mutlu, "Ben siyaset yapmaya değil hizmet etmeye geldim. Sadece belediyecilik yapacağım. Sizi dinleyeceğiz, bugün de sizi dinlemeye geldim. Desteğiniz çok önemli" ifadelerini kullandı.
 
Mutlu'ya tam destek veren esnaf, "Burada ilk kez sizi gördük, başka gelen yok. İnşallah seçilirsiniz" sözleriyle seçimlerde başarı diledi.
 
Seçim çalışmalarında kentin dinamikleriyle temasları sürdüren CHP Konak Adayı Mutlu, iş insanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi, Konak için vizyon ve projelerini anlatan 14 maddelik sunum yaptı. Yıllardır yaşadığı Konak'ın kendisi için özel bir yer olduğunu belirten Mutlu, " Kadınların siyasette kendine yer bulabilmesi kolay değil ama süreçten başarıyla çıktım. Partimizde büyük değişim oldu. Bunun yansıması olarak İzmir’de 9 kadın aday gösterildi. İzmir ve kadın siyaseti için başarı olduğunu düşünüyorum. Başarımız başka kadınların önünü açacak. Bambaşka bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkıyoruz. 2028'de iktidara giden yolda Türkiye’de başarı hikayesi yazmak istiyoruz. Ben de hikayede payım olsun istediğim için yola çıktım" dedi.
 
Kentsel dönüşüm öncelikli ihtiyaç
Kentsel dönüşümle ilgili mesajlar veren Mutlu, "Kentsel dönüşüm Konak’ın öncelikli ihtiyacı. İnsanları yurdundan etmeden yerinde dönüşümle teknik ve sosyal altyapısı yeterli yaşam alanları kuracağız. Yenileme, yaşayanları yerinden etmeden, yerinde dönüşüm ilkesi ile sağlanacak" ifadelerini kullandı.
 
Kemeraltı'nın Konak'ın en büyük zenginliklerinden olduğunu belirten Mutlu, "Ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması için çalışacağız. Koruma fonlarından yararlanarak restorasyonları tamamlamak, Elektrik Fabrikası'nı ilçemize kazandırmak istiyoruz. Büyükşehir'e verilmedi ve gözümüzün önünde çöküntü bölgesine dönüştü. İzmir için kullanılacak kamusal mekan haline getirilmeli. Afet Hazırlık Planı yapacağız, yapı stoğunun tamamı incelenecek ve künyesi olacak. Konak'ı komşularımızla yöneteceğiz. İnovasyon Merkezi açacağız, katma değerli üretim yapmadan diğer ülkelerle yarışamıyorsunuz. Meclis toplantıları, açık ihaleler, bilanço canlı yayınlanacak. Komşularımızın dijital okuryazarlığını artıracağız. Hizmetler olabildiğince dijitalde yapılacak. Öğrenen belediye olarak örnek olacağız, dünyada neler var bunları öğreneceğiz. Araçlara kapalı yaya alanları oluşturacağız. Yaya kenti olmak için önerilerinize açık olacağız. Kaldırımlar dünya standartlarında olacak, bir defa yapılacak. Sokak hayvanları, maddi durumu iyi olmayanların ev hayvanlarını kısırlaştıracağız. Mobil araçlarla tedavilerini yapacağız" dedi.
 
Eşit yurttaşlık vurgusu yapan Mutlu, "Konak'ta herkesin eşit olduğu; herkesin kamu bütçesinden kendisine eşit yatırım alabildiği Konak hedefiyle yola çıktık. Gençler için yurtlar yapacağız. Kadınların pozitif ayrımcılığa tabi tutulacağı 5 yıl hedefliyoruz. Gençlerin, kadınların ve çocukların spor yapma alanları çok az; bunları artıracağız. Sadece Konak esnafından alışveriş yapılabilecek Konak Kart uygulaması ile döngüsel ekonomi yaratacağız. Gıda Bankası ve yeni aşevleri açacağız. Temiz, güvenli, erişilebilir parklar, kreşler açacağız. Derslere imamların girdiği bir ülkede alternatif eğitimleri en asli görevlerimiz arasında görüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Çevreci ve estetik dokunuşlar yapacağız
Mutlu, şunları söyledi: "Toplumsal cinsiyet eşitliği için Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlayacağız. Kadınlar için sığınma evi ve dayanışma hattı kuracağız. Gençlik Merkezi ve 24 saat açık kütüphanelerimiz olacak. Doğal gazı olmayan evler var. Her mahalleye doğal gaz dağıtımı sağlayacağız. Engellilik oranı çok yüksek. Onların belediye hizmetlerine ve kent yaşamına erişimini sağlayacağız. Kaldırımları, kamu binalarını erişilebilir hale getireceğiz. İleri yaş komşularımızın sosyalleşebileceği Yaşam Evleri açacağız. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edeceğiz, rehabilitasyon merkezi açacağız. Neşeli bir İzmir ve Konak istiyoruz. Bunun için festivaller düzenleyeceğiz. Temizlik en çok eleştiri alınan konu; personel sayısını artırmaktan, yeni nesil temizlik makinalarını almaya kadar gerekenleri yapacağız. Ses, ışık ve tabela kirliliğinin önüne geçeceğiz. Kente hem çevreci hem estetik dokunuşlar yapacağız."
 
Gece taksi duraklarını gezdi
Başkan Adayı Mutlu, gece saatlerinde ise Alsancak bölgesinde hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret etti. Taksici esnafının yerel yönetimlerle ilgili taleplerine kulak veren Mutlu, "İyi belediyecilik yapacağıma dair Genel Başkanımız Özgür Özel'e söz verdim. Bu dönem çok çalışmaya ve toplumcu belediyeciliği Konak'ta hayata geçirmeye hazırım. Göreve geldiğimde ilk günden çalışmaya başlayacağım" dedi. Mutlu ayrıca, taksi şoförlerine yönelik artan şiddet olaylarını bir kez daha kınadı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’