İzmir, Hamza Dağ’ın projelerini öğrendi

İzmir, Hamza Dağ’ın projelerini öğrendi

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kentte gerçekleştirmek istedikleri projeleri bugün kamuoyuna duyurdu. "Eşsizİzmir" başlığı altında düzenlenen lansman Swiss Otel Büyük Efes'te gerçekleştirildi

İzmir, Hamza Dağ’ın projelerini öğrendi

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kentte gerçekleştirmek istedikleri projeleri bugün kamuoyuna duyurdu. "Eşsizİzmir" başlığı altında düzenlenen lansman Swiss Otel Büyük Efes'te gerçekleştirildi

İzmir, Hamza Dağ’ın projelerini öğrendi
13 Şubat 2024 - 15:50

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ittifak milletvekilleri ve il yöneticilerinin yanı sıra iş dünyası örgütlerinin başkanlarının da katıldığı toplantıda seçilmesi halinde İzmir’e yapacaklarını sıraladı. Dağ, sunumunu barkovizyon ve görsellerle destekledi. Lansmana Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Milletvekilleri Mehmet Kasapoğlu, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Şebnem Bursalı, Mehmet Ali Çelebi, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli katıldı.
 
Konuşmasına "Bugün çeyrek asrı aşan bir hayalin, bir güzel düşün, yıllarca son notasını bekleyen bir başyapıtın tamamlandığı günün sabahındayım. Bugün bir babanın çocuğunu kucağına aldığı andaki heyecanın ve mutluluğun da ötesinde duygularla karşınızdayım. Bir çocuğun bayram sabahına uyandığı gün gibi içim kıpır kıpır. 1919’da İzmir’de yanan bağımsızlık ateşinin memleketi sardığı o heyecanla buradayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e gelişinde onu karşılayan çocuklar gibi içimde tarif edilemez bir mutluluk var” diye başlayan Hamza Dağ, kent sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini sıralayacağını açıkladı.
 
Hamza Dağ, “İzmir’i ayağa kaldıracak, İzmirli’yi mutlu edecek, İzmirli’lere nefes aldıracak projelerimiz hazır. Gözlerimizi kapatalım ve hayal edelim; Konak’tan Karşıyaka’ya 10 dakikada gidebildiğimizi, trafikte değil sevdiklerimizle zaman geçirdiğimizi, mis gibi kokan körfezin kıyısında yürüdüğümüzü, Küçük Menderes’ten Bakırçay Havzası’na ilçelerimizde modern şehircilik hizmetleriyle erişilebilir bir İzmir'in, nasıl yıldız gibi parladığını görün. Hemşehrilerimiz benden yıllarca maruz kaldığı problemleri, sorunları değil çözümleri duyacak. Bizim ve İzmirlilerin, sorunları konuşmaya ayıracak bir dakikası yok. Önceden olduğu gibi bugün de sadece çözümlere odaklandım. Güzel şehrimizin sorunlarını bütüncül bakışla değerlendiren, yepyeni yönetim yaklaşımını, İzmirli hemşehrilerimin hizmetine sunacağız. İzmir’e yakışan, dünya standartlarında şehir haline getirecek projelerimizle bu şehri eşsiz bir hüviyete kavuşturacağız. Bu hayal, İzmir’imiz için belirlediğimiz ortak gelecek vizyonunun en önemli parçası olarak kayıtlara geçecek. Gelin, hep birlikte İzmir'imizi dünyanın gözbebeği yapalım” dedi.
 
“Açık kapı stratejisi uygulayacağız”
İzmirlilerin büyükşehir belediyesine soru, talep ve önerilerini doğrudan iletilebileceği “Açık Kapı” platformunu hayata geçireceklerini vurgulayan Dağ, “Şeffaf olacağız. Yönetimimiz boyunca, her adımımızı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde atacağız, insan merkezli çalışmayı ilke edineceğiz. Altyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre düzenlemelerinde her daim insan odaklı çalışmaları esas alacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her anında hep yanında olacağız.
Kent sakinlerimiz; yaşamlarının her aşamasında, hayatlarının her anında destekleyici ve yönlendirici bir anlayışla bizleri hep yanlarında görecek. İzmir’imize 360 derece belediyecilik ile her alanda kaliteli hizmet sunacağız. Vatandaşımızın refahını düşünen, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği birleştiren, yenilikçi politikalarımızla kent yaşamını destekleyeceğiz. Şehrimize sunacağımız tüm alt yapı ve üst yapı projelerinde dayanıklı ve modern ürünler kullanarak sürdürülebilir kaliteli bir hizmet anlayışını kentimize kazandıracağız. Katılımcı bir yönetişim dönemi için söz veriyoruz. Kentte her sesin gücü ve çeşitliliği ön planda olacak. Kapsayıcı bir bakışla İzmir’de unutulan hiç kimse, görmezden gelinen tek bir hemşerimiz kalmayacak. Şimdi de yönetim anlayışımıza geçmek istiyorum.
 
“Yerelde hizmet anlayışıyla her daim ulaşılabilir olacağız”
“İzmirli hemşehrilerimiz, ayağına giden belediye ile tanışacak. Mobil iletişim araçlarımız kentin sokaklarında dolaşacak. Planlı olacağız” diyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çalışmaların süresini, başlama-bitiş tarihlerini, etkilenen sokak ve caddelerde oturan vatandaşlarımızın bilgisine sunacağız. Uyumlu hareket edeceğiz. Şehrin ihtiyaçlarına cevap verirken kentin tarihi cazibesini tamamlayacak, kalkınmanın İzmir'in kültürel mirası, doğası ile uyum içinde olmasını sağlayacağız. İzmir'in eşsiz kimliğini geleceğe taşıyacağız. Ortak akılla istişare kültürünü benimseyeceğiz. İzmirlilerin ortak aklı, İzmir’in ortak aklı olacak. Çözüm odaklı olacağız. Kente dair sorunları siyasi görüş ayırt etmeden, ötelemeden ana gündem haline getirip, çözüme kavuşturacağız. Şehre ait her meseleyi yenilikçi vizyonla ele alacağız. Kent sakinlerimizin yaşam kalitesini artıracak yenilikçi politikaları, teknolojileri ve kentsel yönetişim yaklaşımlarını benimseyeceğiz. Güncel teknolojik yöntemleri kazandıracağız. Hizmetlerimiz için dijital platformlardan, yenilenebilir enerji altyapısına, trafik akışını optimize eden akıllı sistemlere kadar tüm teknolojik çözümleri uygulayacağız. Bir hayalimiz var. Hepimizin hayali. Çocukluk, gençlik hatıralarımızı, ilk aşkımızı, dostluklarımızı, ailemizi bulduğumuz şehrin her sokağını eşşizleştirmek. “Eşşiz İzmir” diyoruz. Çünkü İzmir’i başka türlü tarif edemiyoruz. Ulaşımı, çevresi, suyu, toprağı, havası ve doğasıyla “Eşşiz İzmir” güneşin batışında sokaklarında yürümeyi sevdiğimiz şehrimize sunacağımız projelerimizi paylaşmak istiyorum.”
 
Hamza Dağ’ın 11 başlıkta topladığı projeleri;
-Ulaşılabilir İzmir
-Sosyal Belediyeciliği ile Eşsiz İzmir
-Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir
-Dönüşümüyle Eşsiz İzmir
-Turizmiyle Eşsiz İzmir
-Eğitim Ve İstihdamıyla Eşsiz İzmir
-Akıllı Şehircilik
-Sağlık Altyapısıyla Eşsiz İzmir
-Tarımıyla Eşsiz İzmir
-Spor Altyapısıyla Eşsiz İzmir
-Kültürüyle Eşsiz İzmir
 
1) Ulaşılabilir İzmir
Ulaşım bir şehrin nabzıdır.Kent sakinleri için hayatın akışını belirler. Ulaşım, hayatı kolaylaştıran bir medeniyet işidir. Ulaşım sadece bir altyapı meselesi olarak değil, aynı zamanda sağlıklı toplum psikolojisinin, ekonomik kalkınmanın, çevresel sürdürülebilirliğin bir aracı olarak görüyoruz. 
 
İzmir Körfez Geçişi
Şehrin geleceğine yön verecek, İzmir Körfezi'ni bir uçtan bir uca en kısa şekilde birleştirecek vizyon projemiz; "İzmir Körfez Geçişi"…. İzmir Körfez Geçişi, İzmir'in iki yakasını birbirine bağlayan köprü ve tüp geçit projesi. Körfezin iki yakasını yakınlaştıracak, ulaşım ağını köklü dönüştürecek. İzmir Körfez Geçişi, sadece ulaşım projesi değil, İzmir'in çehresini değiştirecek, dünya standartlarında metropole dönüştürecek vizyon projesi. 12,6 kilometre, gidiş geliş 3 şeritli yol, 6,9 kilometresi deniz geçişi olmak üzere 4 bin 175 metre körfez deniz köprüsü ve yapay ada içerecek. Projeyle yapılacak raylı sistem, her iki yakadaki raylı sistemlere entegre edilecek. İzmir'in ulaşım ağında entegre, verimli ve hızlı sistem oluşturulacak. Bu proje “35 İzmir 35 Proje” kapsamında son başbakanımız Binali Yıldırım tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bizim dışımızdaki sebeplerle hayata geçirilemedi. Körfezin iki yakasındaki hemşehrilerimizden ısrarlı talepler gelmesi ile engelleri aşıp hayata geçireceğiz.
 
Yeni Çevreyolu Projesi
İzmir'imizin can alıcı sorunlarından trafik meselesine köklü çözüm getirecek "İzmir'e Yeni Çevre Yolu Projesi”ni hayata geçireceğiz. Yeni çevreyolu ile şehir trafiğini rahatlatıp, nefes aldırmayı hedefliyoruz. Bu yol şehir içindeki araç yoğunluğunu azaltarak, emisyon miktarlarını düşürecek. Yolun devreye girmesiyle, Menemen-Bayraklı arası 10 dakikaya, Menemen-Buca arası 20 dakikaya inecek. Bu, İzmirli için değerli zamanını, aileleri ve sevdikleriyle geçirilebileceği anlamına geliyor. Yeni çevreyolunu şehir merkezine bağlayacak 9 önemli bağlantı yolu yapacağız. Bu bağlantı yolları şunlar olacak;
-Koyundere
-Harmandalı-Ulucak
-Harmandalı-Çiğli
-Örnekköy Mezarlık bölgesi
-Doğançay
-Şehir Hastanesi
-Manisa Yolu
-Ambarlar Bölgesi İzmir -İstanbul Otoyolu Bağlantısı
-Buca-Çeşme Otoyol Ayrımı
Bu bağlantı yolları sayesinde, İzmir'in trafik akışı daha da rahatlayacak, şehir içi ulaşımın yanı sıra, şehirlerarası ulaşım da hızlanacak. "İzmir'e Yeni Çevre Yolu" projesi ile şehrimizde yeni bir dönem başlıyor. Bu yol, sadece trafik sorununu çözmekle kalmayacak, sizlerin desteği, inancı ve katılımıyla, İzmir'imizi dünya standartlarında bir şehir yapma yolunda bir kilit taşı rolü üstlenecek.
 
Raylı Sistemler
Raylı sistem projelerimizle, İzmir'in ulaşım haritasını yeniden çiziyoruz. Mevcut hatları verimli hale getirerek, hemşehrilerimizin kısa sürede konforlu seyahat etmelerini sağlayacağız. Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarını birleştirip, hafif raylı sistem ağını bütünleştireceğiz. Yapımı süren Buca Metrosu’nu tamamlayacağız. Halkapınar-Otogar İZBAN hattını hayata geçirerek havalimanı ile otogar arasında kesintisiz raylı ulaşım sağlayacağız. Buca Metrosu çalışması sürerken Karabağlar-Gaziemir Metrosu’na başlayacağız. İZBAN’a Bergama-Kınık hattının eklenmesiyle İzmir'in ulaşımını modern, hızlı ve çevreci yapıya kavuşturacağız. İZBAN’a 4 durak ekleyeceğiz.  Gürçeşme ve Katip Çelebi Üniversitesi durakları hızlıca hayata geçirilecek, Asarlık ve Koyundere duraklarını da en kısa sürede yapacağız. Yerli ve milli tren setlerimizle İZBAN'ı 9 vagona çıkartarak, yaşanan izdihamları da bitireceğiz. 30 yeni tren seti alarak, istasyonlarda 24 dakika bekleme süresini 12 dakikaya, 12 dakika bekleme süresini, 6 dakikaya indirerek hemşehrilerimize zamandan yarı yarıya tasarruf ettireceğiz. İZBAN’daki kalabalık ve sıkışıklık bitecek, hemşehrilerimiz daha mutlu ve ferah yolculuk yapacak. Ödemiş'in raylı sistemini modernize edeceğiz, Torbalı-Ödemiş ve Çatal-Tire hatlarını“İzmir’im Kart” ile entegre ederek İZBAN’ı Ödemiş’e ulaştıracağız. İZBAN’ın bazı ilçeleri ikiye böldüğünü biliyoruz. Kısa vadede çözüm üretmek zor olsa da orta vadede İZBAN’ı Bayraklı, Çiğli, Konak, Gaziemir ve Torbalı’da yerin altına almayı planlıyoruz.
 
Otobüs Hatları
“90 dakika” uygulamasını geri getirip, Genç İzmirimKart sahiplerine süreyi 120 dakikaya çıkaracağız.  Otobüs hatlarımızla İzmir'in dört yanına hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım sağlayacağız. Uzun mesafe otobüs hatlarının geri gelmesi, “ekspres” ile öğrenci hatları gibi yeniliklerle ulaşımı iyileştireceğiz. Akıllı Durak Sistemi, "Otobüsüm Nerede?" mobil uygulaması ile durakları çağa uygun hale getireceğiz, böylece bekleme sürelerini azaltacak, yolculuk sürelerini daha hesaplanabilir hale getireceğiz.
 
Otopark
Otopark sorunumuz var. Otopark çilesi nedeniyle hemşehrilerimiz gönlünce plan yapamıyor. Otopark sorununu şehrimizin gündeminden çıkaracağız. Aktarma merkezlerine yakın otoparklar yapacağız. "Park Et, Ücretsiz Devam Et" uygulamasıyla araçlarını otopark noktalarına park eden vatandaşlarımız “İZMİRİM KART” uygulamasıyla otoparktan indirimli yararlanacak, toplu taşımada ilk 90 dakika yolculuklarda ücretsiz seyahat edebilecek. Belediye otoparklarını kullanan “İZMİRİM KART” sahibi vatandaşlarımız ilk 30 dakika ücretsiz park etme hakkına sahip olacaktır. Mevcut otopark tarifelerinde Nisan 2024 itibariyle YÜZDE 50 oranında indirime gideceğiz. 5 yıl içinde yapacağımız toplam 100 bin araç kapasiteli yer altı otopark projelerimizle bir sorunu daha bitireceğiz. Çok amaçlı kullanılabilecek bu yer altı otoparklarımızın üzerinde spor salonu ve sanat merkezi gibi sosyal tesisler inşa edeceğiz.
 
Kavşak Düzenlemeleri
Kavşak düzenleme projelerimizi çok önemsiyoruz. Şehir merkezinde trafik yoğunluğuna yol açan kavşaklarda yapacağımız düzenlemelerle trafiğe nefes aldıracağız. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerine yapılacak 4 adet battı-çıktı ile trafik ışıklarını ortadan kaldırarak, Konak’tan Balçova’ya kesintisiz ulaşım sağlayacağız. Şehir hastanesi ulaşımını rahatlatacak yoğunluğu azaltacak kavşak düzenlemelerini hızla hayata geçireceğiz. Yeşillik Caddesi, Bornova-Çeşme-Aydın Otoyolu Kavşağı, Bayraklı Smyrna Meydanı, Çiğli Şehir Geçişi, Soğukkuyu ve Mavişehir gibi acil ihtiyaç olan kavşaklara battı çıktı ve köprülü kavşak çözümleriyle İzmir trafik akışını rahatlatacağız. Karşıyaka Yalı Bulvarı’na yapacağımız battı çıktıyla ‘Çarşı ile İskele’yi kesintisiz yaya yoluna dönüştüreceğiz. Altınyol Caddesi üzerine yapacağımız battı çıktı ile Bayraklı’yı denizle buluşturacağız. Yapacağımız 16 adet battı çıktı ve köprülü kavşağı 3 aylık yaz tatilinde trafiğin şehirde azaldığı zaman gerçekleştireceğiz. Şehrimizde gittiğimiz her yerde hangi vatandaşımızla konuşsak ana gündeminin bozuk yollar olduğunu görüyoruz. Söz veriyoruz, asfalt kalitesini yükseltecek ve şehrimizde bozuk yol bırakmayacağız.
 
Yeni Yol Güzergahları
Gaziemir Batı Doğu Çevre Yolu: Gaziemir/Havalimanı-Sarnıç ve Gaziemir/Havalimanı-Karabağlar yeni bağlantı yolları, ESBAŞ girişi batı çevreyolu üzerinden sağlayarak, Akçay Caddesi’ni rahatlatacağız.
Alternatif Yeni Yollar: Şehir Hastanesi-Altınyol bağlantısı, Bayraklı-Karşıyaka Dağ Yolu, çevreyoluna Buca Hal çıkışı, Pancar OSB çıkışı gibi güzergahlar açarak, trafikte kalma süresini kısaltacağız.
Kent Geneli Alternatif Yollar: Menderes-Gümüldür, Seyrek-Foça, Seferihisar-Özdere, Dikili-Çandarlı, Çandarlı Otoyol Bağlantı, Bergama-Kozak çevre yolları gibi şehir içi ulaşım yolu haline dönüşen ve özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğu oldukça artan karayollarımızın genişletilmesi ve düzenlenmesi için inisiyatif alacağız. Kiraz-Alaşehir yolunun bitmesi için takipçisi olacağız.
Zafer Payzın Köprülü Kavşağı: Günde 200 bin aracın kullandığı, Alsancak-Konak bölgesindeki trafiğe neden olan Hilal Kavşağı, Ege Mahallesi bağlantı yolu, Halkapınar Kavşağı ve Zafer Payzın kavşağı arasındaki yolu genişleteceğiz. Ankara Caddesi’nden limana giden ağır taşıtlara limana özel yol açarak, Konak yolunu rahatlatacağız.
Adaptif Trafik Yönetim Sistemi: Adaptif Trafik Yönetim Sistemi ile tüm ışık ve yol güzergahlarını anlık akıllı şehir uygulamalarıyla izleyip, trafik işaret ve yönlendirmelerle güzergahları kontrol edeceğiz.
Şehirlerarası Otobüs Terminali: Şehrimize üniversite eğitimi için gelen genç düşünün, heyecanlı, tedirgin. İlk adımını attığı, İzmir'e ‘merhaba’ dediği yer otogarımız. Ve yıllar sonra, mezuniyetinin ardından, birikmiş anıları, kazanılmış dostlukları ve geleceğe dair umutlarıyla ailesinin yanına dönerken onu uğurlayan da yine bu otogar. Otogarlar, şehrimizin hikayesini, kültürünü, insanını kucaklayan, onları bir araya getiren yaşayan mekanlarımızdır. Şehrimizin giriş kapısı, ilk izlenimimiz olan Büyükşehir Otobüs Terminali'ne dair hepimizin ortak bir fikri var: Bu otogar, güzel İzmir'imizin ruhuna, tarihine ve dinamizmine maalesef uygun değil. Yılda en az birkaç kez kullandığımız bu yer, kasvetli atmosferi, hoş olmayan kokusuyla, ne yazık ki şehrimizin yenilikçi, canlı ve misafirperver karakterini yansıtmaktan uzak. Biz, bu otogarı, İzmir'in yenilikçi, modern ve yeşil kimliğine uygun bir şekilde yerinde yenileyeceğiz. Yenileme projesi kapsamında, mevcut kot farkını koruyarak, otobüslerin giriş ve çıkışlarının ayrı katlardan yapılmasını sağlayacağız. Bu hem trafik akışını kolaylaştıracak hem de terminalin işlevselliğini artıracak bir adım olacak. Yenilenen terminalimizde, yürüyen merdiven ve asansörleri yaygınlaştırarak, her yaştan ve her ihtiyaçtan bireyin rahatça hareket edebilmesini sağlayacağız. Bu vizyon, bu hayal hepimizin. Birlikte, daha yeşil, daha erişilebilir, daha yaşanabilir bir İzmir için çalışacağız. Birlikte başaracağız, çünkü İzmir bunu hak ediyor.
Deniz Hatları: Ege'nin maviliklerinde yolculuk etmek, İzmirliler için sıradan bir ulaşım yönteminden çok daha fazlasıdır; bu bir yaşam tarzıdır. Mevcut iskeleleri aktif hale getirerek, deniz ulaşımının payını yüzde 2,5’ten yüzde 5’e çıkartarak, toplam ulaşım içindeki payını 2 katına artıracağız.Deniz ve kara ulaşımını entegre ederek, İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunacağız.
 
2.Sosyal Belediyeciliği ile Eşsiz İzmir
Belediyelerin olmazsa olmazı sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşının yanında olması. Vatandaşın acil ihtiyaçları başta olmak üzere tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımızı başlatacağız.
İzmirim Kart: Mevcutta ulaşım kartı olarak kullanılan İzmirim Kart’ı hayatın her alanında kullanılan, yeni nesil ödeme yöntemi haline getireceğiz. İzmirim Kart ulaşımdan sosyal yardımlara, alışverişten eğitim takibine, çocukların, gençlerin, kadınların, annelerin, emeklilerin, engellilerin günlük yaşamının vazgeçilmezi olacak. İzmirim Kart ile kamu kurumlarımızın sosyal imkanları ve özel sektörün sunduğu hizmetlere hemşehrilerimiz özel avantajlarla ulaşabilecek. İzmirim Kart mobil üzerinden belediyemize taleplerinizi doğrudan iletebilecek, sosyal imkanlara bu kart üzerinden başvuru yapabileceksiniz.
Sosyal Hizmetler: Ailelerimizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin de kreşler olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk iki senede şehrimizin genelinde 100 adet kreş açacağız. Yeni evlenecek sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz. Şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanan her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vererek, üniversiteye başladıklarında destek olacağız. “İzmarket” kurarak sosyo-ekonomik dezavantajlı vatandaşlara uygun fiyatlarla Sosyal İzmirim Kart ile alışveriş imkânı sunacağız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan şehrimize göçen hemşehrilerimizin mahallelerinde taziye evleri kuracağız. Taziye evi yapacak mekan olmayan mahallerde kahvehaneleri kiralayıp çadırda yapılan taziye kabulüne son vereceğiz.
Sosyal Hizmetler Kadın: İzmirli kadınlara çocuklarıyla birlikte sosyalleşebilmeleri amacıyla içinde kreş bulunan yaşam merkezleri kuracağız. Evlatlarını bırakamadığı için spor ve kültürel aktivite yapamayan kadınlara, sosyal hayata katılmaları için fırsatlar sunacağız. 0-7 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaparak, kent genelinde oluşturacağımız teknopark ve kuluçka merkezlerinde minimum yüzde 30 kullanım payı ayıracağız.
Sosyal Hizmetler Engelli: Ailesinde engelli bulunan vatandaşlarımızın seyahat etme, acil durum vb nedenlerle engelli bireylerini emanet edecekleri “Mola Evleri” kuracağız. Hanesinde engelli birey bulunan ailelerimize, sosyal tesislerimizde Engelli İzmirim Kart ile yüzde 75 indirim yapacağız.
Özellikle sosyalleşmek konusunda en büyük aktivitelerinden biri olan, yaş sebebiyle desteklerden faydalanamayan engelli vatandaşlarımıza eğitim destek bursu vereceğiz. Engelli vatandaşlarımız ve ailelerine oluşturacağımız sosyal tesislerimizde bir hafta ücretsiz tatil imkânı sağlayacağız.
Sosyal Hizmetler Yaşlı-Emekli: “Akıllı Saat Uygulaması” ile yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın sağlığını anlık takip edip, acil durumlarda destek olacağız. Yaşlı Bakım Merkezleri’ni hayata geçireceğiz. Dezavantajlı emeklilerimize yılda bir kez İzmirim Kartları’na 10 bin lira yükleme yapacağız. Giderini azaltıp, aile ekonomisine katkı sağlayacağız. Yine sosyo-ekonomik dezavantajlı emeklilerimize hane başı tükettikleri doğalgazın 50 metreküp miktarını ücretsiz olarak karşılayacağız.
Sosyal Hizmetler-Çocuk: Çocukların eğitim hayatı vazgeçilmez parçası haline gelecek, gelişimlerine profesyonel bakışla destek olacak, Çocuk Gelişim Akademileri açacağız. Çocuklarımız sanat, kültür ve bilim alanlarında çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimler alacak. Deneyim atölyelerinde doğa, teknoloji, astronomi, matematik, tasarım ve uzay gibi birçok disiplinde eğitim imkanı sağlayacağız. Çocuk üniversiteleri kurarak, yeteneklerini keşfedecek ve ailelerimize rehberlik hizmeti sunacağız.
Çocuk Yaşam Parkı: İzmir'imizin değil, tüm dünya çocuklarının hayal güçlerini besleyecek, onlara doğayı ve meslekleri deneyimleme fırsatı sunacak "Çocuk Yaşam Parkı Projesi”ni tanıtmak istiyorum. Bu proje, çocuklarımızın eğlenirken öğrenecekleri, yetişirken doğayla iç içe olacakları bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Özellikle internet çağıyla çocuklarımızın teknolojiye fazlaca maruz kaldığı bu dönemde, “Çocuk Yaşam Parkı Projesi”ni çok önemsiyoruz. Parkımızda, çocuklar toprağa dokunacak, bitkilerin nasıl büyüdüğünü gözlemleyecek, köy yaşamını öğrenecek, doğanın döngüsünü ilk elden deneyimleyecek. Bu, onlara toprağın değerini, sabrın ve emeğin önemini öğretecek. Çocuklarımız, park içerisinde yer alacak atölyelerde farklı meslekleri deneyimleme fırsatı bulacak. Çocuklarımıza, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel meslekleri de tanıtacağız. Bu deneyimler, çocuklarımızın geçmişle bağ kurmasını, atalarımızın zanaatkarlık becerilerini ve kültürel mirasını idrak etmesini sağlayacak.
 
3.Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir
Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir anlayışımızla İzmir'in geleceğini şekillendirecek, çevre altyapımızı güçlendirecek, daha yaşanabilir, daha temiz ve daha yeşil kent yapacağız. “Temiz bir İzmir” için kapsamlı planımız var. Körfezi temizleyecek, atık yönetim sistemlerini güçlendirecek ve yenilenebilir enerji kullanımını artıracağız. İzmir'imizi, yaşanabilirliğiyle örnek şehir haline getireceğiz.
Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu: İzmir'imizin sadece kötü kokudan arınması için değil, körfezin yeniden hayata dönmesi için olmazsa olmaz proje: Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin modernizasyonu ve kapasite arttırımı. Arıtma yeterli seviyede çalışmayınca ya da tamamen durunca ne oluyor? Kanalizasyonlardan çıkan atık su arıtılmadan körfeze salınıyor, İzmir Körfezi’nin bugünü ve geleceği yok ediliyor. Körfezin dibinde 2,5 metreyi aşkın balçık olduğu açıkça görülüyor. Körfeze salınan atık suyun taşıdığı ağır metaller ve kimyasallar sebebiyle deniz canlılarının bölgede yaşamı neredeyse bitme noktasına geldi. Körfez kokuyorsa, insanımız koku nedeniyle rahatça körfezde gezemiyorsa, en önemli sebebi bu tesisin doğru çalışmaması. Arıtılmadan körfeze bırakılan her damla, İzmir’e ihanettir. Sağlımıza, bugünümüze, geleceğimize, çocuklarımızın yarınlarına ihanet etmektir. Biz göreve gelir gelmez en önemli gündem maddelerimizden birisi arıtma tesisinin tam kapasite çalışmasını sağlamak olacak. Ülkemizin en büyük üçüncü şehri İzmir'imizde, kanalizasyonlardan çıkan atık suyun yüzde 70'i Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nde toplanıyor. Ancak, mevcut tesisin teknolojisi eskimiş ve yetersiz kalmıştır. Bu durum, atık suların arıtılmadan körfeze salınmasına, İzmir Körfezi'nin bugünü ve geleceğinin yok edilmesine neden oluyor. 4. fazın yapım sürecini hemen tamamlayacağız. Ardından ilk üç fazın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 1.5 milyar lira olan bu yatırım, İzmir'imizin çevresel sürdürülebilirliğinin can damarı olacak. Arıtma tesisi tam kapasite çalıştığında, günlük ortalama 700 tondan fazla çamur çıkacak. Bu çamur, ağır metalleri ve kimyasalları barındıran yapıya sahip. Şu anda bu çamur taşınarak bertaraf edilmeye çalışılıyor. Uzun süre bu çamur arıtma tesisi alanına dökülmüş ve bir çevre katliamı yapılmış. Yağmur yağdığında, çamur sıvılaşmakta ve Körfez’e karışmakta. Geçmişte dökülen yaklaşık 2.5milyon metreküp çamur olan alanı yeşillendirerek rehabilite edeceğiz. Bu vesileyle şehrimizde özellikle yaz aylarında yaşanan koku ve sinek problemini ortadan kaldıracağız. İnşa edilecek biyogaz tesisi ile bu çamurdan gaz ayrıştırılacak ve İzmir’imiz yıllık ortalama 500 milyon lira gelir elde edecek. Kalan çamur, ikinci bir işleme tabi tutularak karbon nötr kömür elde edilecek, şehrimize yıllık ortalama 200 milyon lira gelir kazandırılacak. Düne kadar çevre katliamına sebep olan çamur, hem bertaraf edilecek hem de belediyemize gelir sağlayacak. Bu projemizle çevreye verilen zararın tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayacağız.  Bugüne kadar körfeze dökülen ve şehrimizde nefes almamızı zorlaştıran denizimiz içindeki kirliliği temizleyeceğiz. Dip taramasıyla birlikte, bu projemizle İzmir'imizin, hepimizin ortak sevdası olan körfezimizin kıyısında, kordonda yürürken balıkları seyrettiğimiz masmavi bir körfezi hep birlikte yaşayacağız.
İzmir Bahçeleri: Mavinin ve yeşilin en güzel buluştuğu "İzmir Bahçeleri" projemiz… "İzmir Bahçeleri" sadece park ya da yeşil alan projesi değil, şehrimizin sosyal dokusunu güçlendirecek, insanımıza nefes aldıracak bir buluşma noktası olacak. Karabağlar-Uzundere-General Kazım Özalp, Buca-Cezaevi, Bayraklı-Turan, Gaziemir-Sarnıç, Çiğli-Kaklıç bölgeleri öncelikli olmakla beraber İzmir'imizin her bir köşesini nefes alabileceğimiz, doğayla iç içe olabileceğimiz toplamda 10 milyon metrekare yeni yeşil alan oluşturacağız. Özellikle, 500 bin nüfuslu Karabağlar'da, 450 bin metrekarelik geniş bir arazide hayata geçireceğimiz "İzmir Bahçesi" şehrimize sadece iyi günlerde değil, olası zor günlerde de destek olacak bir yapıya sahip olacaktır. Böylece, şehrimizin her bölgesinde oluşturulacak "İzmir Bahçeleri" afetlere karşı dirençli bir İzmir inşa etme vizyonumuzun önemli bir parçası haline de getireceğiz. Hep birlikte, daha yeşil, daha güzel, daha dirençli ve daha güvenli bir İzmir inşa edeceğiz.
Çevre Altyapısı: Körfezi sadece temizlemekle kalmayıp, aynı zamanda canlandıracağız. Denizdeki biyoçeşitliliği artırarak, balıkçılık endüstrimizi destekleyeceğiz. Körfezi yüzülebilir, canlı ekosistemi yeniden kazandıracağız. Kamu binalarımızda yeşil dönüşümü başlatacağız. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, binaları çevre dostu hale getireceğiz. İzmir'i geri dönüşümde öncü bir kent yapma yolunda ilerleyeceğiz. Evlerde, iş yerlerinde atık ayrıştırma kültürünü teşvik edeceğiz. Atıkların doğru şekilde yönetilmesiyle, çevremizi koruyacağız. Vatandaşlarımızı atık ayrıştırma konusunda teşvik ederek, geri dönüşümde fark yaratan ailelerimizi ödüllendireceğiz. Böylece, İzmir'imizde geri dönüşüm bir yaşam biçimi haline gelecek. İzmir’imizin ana gündemlerinden birinin de Harmandalı Çöp Depolama Alanı olduğunu biliyoruz. Öncelikle Harmandalı’nı rehabilite ederek vahşi çöp depolamaya son vereceğiz. Bunun yanında görev süremizde, üniversitelerimizle, bilim insanlarımızla ve hemşehrilerimizle titiz bir çalışma yaparak yeni alanlar konusunda çalışma yapacağız. Şehrimizin hiçbir yerinde çöp vahşi depolama şeklinde yapılmayacak. Modern katı atık yönetim projelerini hayata geçireceğiz. Şehrimizin özellikle bina yoğunluğu olan bölgelerimizde park alanları oluşturarak, kentlilerimize nefes aldıracak yeşil koridorlar açacağız. Kent sakinlerimize mahallelerinde yürümeyle gidip dinlenebileceği yaşam alanları oluşturacağız.
Yenilenebilir Enerji: Şehrimizde temiz enerjiyi İzmir'imizin geneline yaygınlaştıracağız. Güneşin bereketli ışıklarından, rüzgarın güçlü esintisine kadar doğanın bize sunduğu tüm imkanları değerlendirecek, İzmir'imizi enerjide özgür ve yeşil bir geleceğe taşıyacağız. İzmir'imizi yenilenebilir enerjinin merkezi yapacağız. Güneş enerjisi tarlaları, rüzgar türbinleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla şehrimizin enerji ihtiyacını çevre dostu yöntemlerle karşılayacağız. Bu projelerle, İzmir'imizi sadece bugün için değil, gelecek nesiller için de yaşanabilir, temiz ve yeşil bir şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Sizlerin desteği, inancı ve katılımıyla, İzmir'imizi dünya standartlarında bir çevre dostu şehir yapacağız. Şehrimizi aydınlatan sokak lambalarını güneş enerjisiyle çalışır hale getirerek, enerji tüketimimizi azaltacağız. Bu sayede hem enerji maliyetlerimizi düşürecek hem de karbon ayak izimizi minimize edeceğiz. Toplamda 150 megavat kapasiteli güneş enerjisi alanları kuracağız. Şehrimizin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak, İzmir'imizi enerjide kendi kendine yeten bir kent haline getireceğiz. İzmir'in rüzgarlı tepelerini değerlendirerek, rüzgâr enerjisinden maksimum fayda sağlayacağız. Kurulacak rüzgâr türbinleriyle, temiz ve yenilenebilir enerji üretimimizi artıracağız. Bununla birlikte İzmir, gelişmiş bir rüzgâr enerjisi ekipmanı sanayisine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanda ihtisaslaşmış sanayi bölgelerinin oluşturulması ve bu yüklere hizmet veren limanların inşa edilmesi büyük önem taşımaktadır. İspanya Bilbao örneğine benzer şekilde Çandarlı Limanı ve art alanı, bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçireceğiz.
Kesintisiz Körfez Yayayolu: Yıllardır hayalini kurduğum proje var. İnciraltı’ndan Bostanlı’ya denizle bütünleşmiş yürüyüş yolu. Bu projeyi hayata geçirmek göründüğünden çok daha zor. Hedefim ilgili kurumlarla bir araya gelip ortak çözüm üretmek ve projeyi hayata geçirebilmek. Körfez boyunca kesintisiz yaya ve bisiklet yolları inşa ederek, insanlarımızın sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürmelerini sağlayacağız. Bu yollar hem spor yapmak hem de körfezin güzelliklerini keşfetmek için ideal olacaktır.
Yaşayan Kültür Park: İzmir'imizin, güzeller güzeli şehrimizin simgelerinden biri olan Fuar Alanı'nı, "Yaşayan Kültür Park" olarak yeniden hayata geçirme vizyonumuzu paylaşmak istiyorum. İzmir Fuarı, sadece İzmirliler için değil, İzmir’e yolu bir kez düşmüş olan herkes için bir anlam taşımaktadır.
Fuarın, çocukluğumuzun lunaparkını, hayvanat bahçesini, sanatçıların unutulmaz konserlerini hatırlatan özel bir anısı vardır. Ancak zaman içinde, bu değerli alanımız fuar ruhunu kaybetti. Bizler, “Yaşayan Kültür Park Projesi”yle, İzmir Fuarı'na tekrar eski ruhunu kazandırmayı hedefliyoruz.
Kültür Park’ın içindeki Göl Gazinosu ve Atlas Pavyonu gibi tarihi yapıları koruyacağız. Burada sonradan yapılmış hollerikaldıracağız. Bu bölgede yeşil alanları canlandıracak, çeşitlendirecek ve bir botanik bahçesi yapacağız. Fuar alanımızı, 7/24 herkesin güven içinde ziyaret edebileceği bir yaşam alanı haline getireceğiz. Fuarın her köşesinde sanat, eğlence ve tarihin iç içe geçtiği, her yaştan İzmirlinin ve şehrimizi ziyaret eden herkesin keyifle vakit geçirebileceği bir alana dönüştüreceğiz. Yaşayan Kültür Park Projesi”yle, Kültür Park’ı daha yeşil, daha canlı bir hale getireceğiz.
Doğalgaz: İzmir’in köyler hariç hanelerin yüzde 69’una doğal gaz ulaşıyor. Doğalgazın ulaşmadığı hiçbir mahallemiz kalmayacak. Şehir genelinde doğalgaz altyapısını genişleterek, her mahallemize temiz ve verimli enerji sağlayacağız. Özellikle Konak, Karabağlar, Bayraklı gibi ilçelerimizdeki doğalgaz altyapı çalışmalarının önündeki engelleri hızlıca kaldıracağız. Bu sayede, İzmirimizde hava kirliliğini azaltırken, enerji verimliliğimizi artıracağız. Ayrıca bu şu müjdeyi de vermek istiyorum. Sokağına doğalgaz gelip de evine doğalgaz bağlatamamış, Sosyal İzmirim Kart sahibi vatandaşlarımızın doğalgaz tesisatlarının yapılmasını sağlayacağız. İzmir'imizin su yönetimine dokunmak istiyorum. Sürdürülebilir bir şehir olmanın temel taşlarından biri, su kaynaklarımızı akıllıca yönetmekten geçiyor. Bu yüzden, İzmir'i sürdürülebilir su yönetimi ile örnek bir şehir yapmayı hedefliyoruz.
 
1 Nisan'da Suya Yüzde 50 İndirim Yapılacak
Su kaynaklarımızı korumak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İzmir bırakmak için atacağımız bu adımlar, hepimizin ortak sorumluluğudur. Sizlerin desteği ve katılımıyla, İzmir'imizi su yönetimi konusunda örnek bir şehir yapacağız Şebeke altyapısının büyük çoğunluğunun eski ve sağlıklı olmaması herkesin malumudur. Çıkış noktasından varış noktasına yüzde 30’lara yakın yeraltında bir kaybın olduğu bilinmektedir. Bunun İzmirlilere bedeli her yıl 1.5 Milyar liradır. Altyapının hızlıca yenilenmesini gerçekleştireceğiz. Bildiğiniz üzere maalesef İzmir’imiz bugün Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanmaktadır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi göreve geldiğimizde, 1 Nisan itibariyle Su Ücret Tarifesinde yüzde 50 indirime gideceğiz. İzmir’de yağmur suyu kanalları her zaman gündem olmuştur. Bugün gelinen noktada yağmur suyu kanalı yüzde 18 civarındadır. Bunu size şöyle açıklayayım temiz suyun yüzde 80’ininden fazlasını kanalizasyona veriyoruz ve kullanılamaz hale getiriyoruz. Bu nedenle yağmur yağdığı anda kanalizasyon yetersiz kalıyor ve taşmalar yaşanıyor.
Aynı zamanda arıtma tesisi de yetersiz kaldığı için temiz su, pis suya karıştırılarak körfeze veriliyor. Üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde yağmur suyu kanalımızı yüzde 90’ının üstüne çıkaracağız. Bu mümkün.
Bununla beraber hem yağmur sonrasında ortaya çıkan kötü görüntüler oluşmayacak hem de bu suların gerekli işlemler neticesinde tarımsal sulamada kullanılmasını sağlayacağız. Bu projelerle birlikte, İzmir'imizi yeşil, temiz ve enerjide özgür bir geleceğe taşıyacağız. Hep birlikte, el ele vererek, İzmir'imizi sürdürülebilir bir kalkınma yolunda ileriye taşıyacağız.
 
4. Dönüşümüyle Eşsiz İzmir…
Yerinde Yeniden Dönüşüm: 30 Ekim 2020 günü saat 14.51’de telefonum çalmaya başladı. Arkadaşlar aradı. “Deprem oluyor” dediler. Kovid hastalığına yakalanmıştım ve karantinamın 14. günündeydim. Hastaneye test verdim, test sonucu negatif çıkınca İzmir’e yola çıktım. Yolda valilikle yaptığımız görüşmede Rıza Bey Apartmanı’na geçmemin iyi olacağını ifade ettiler. Akşam 8’e doğru Rıza Bey apartmanına ulaştım. Kendi çocukları, kardeşinin çocukları, anne, babası enkaz altında olanların yanına geçtim. Benim 4 çocuğum var. Bu acıya yürek dayanmaz. Deprem hayatın gerçeği, deprem ile mücadele edebilmek için konutları daha güvenli hale getirmek zorundayız. Bu konuda hep birlik olup, sorunlarımızı çözmeliyiz. Biz sağlam şehirler inşa etmenin önemini çok iyi biliyoruz. Depreme karşı dayanıklı şehirler kurmak devletin tam olarak güvenlik politikasıdır. Buradan hareketle güvenliğimizi tehdit eden en küçük bir riske bile tahammülümüz yok ve bunu ortadan kaldıracağız.
 
“Yerinde Yeniden Dönüşüm ile İzmir Afetlere Karşı Direnç Kazanacak”
"Yerinde Yaşam" anlayışımızla, büyükşehir belediyesi garantörlüğünde ve kurmuş olduğu finansal sistemle tüm hane sahiplerinin kabul ettiği, kent kimliğine uygun, dayatma olmadan yerinde bir dönüşümü gerçekleştireceğiz. Herkes yaşadığı yerleri terk etmeden yine aynı yerde ancak çok daha güvenli bir konutta yaşamını sürdürecek. Beş yıl içerisinde, 150 bin konutu yenileyerek şehrimizin kimliğini taşıyan konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşanmasını sağlayacağız. Bu çalışmalar, yeni kuracağımız İZMİR KONUT A.Ş garantörlüğünde gerçekleştirilecek ve şehrimizdeki her bir bireyin güven içinde yaşamasını sağlayacağız. Bundan sonra ne 17 Ağustos’lar, ne 30 Ekim’ler, ne de 6 Şubat’lar yaşansın. “Sesimi duyan yok mu?” diye yüreğimizde unutamayacağımız acılar, sesler yankılanmasın, yaşanmasın diye Hep birlikte başarmak zorundayız.
 
Sosyal Konut- Yöre Kentler: 5 yılda 50 bin Sosyal Konutu ve 4 Yöre Kentini İzmir’imize kazandıracağız. Başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere sosyal konutlar üretmeyi şehrimizin geleceğinin doğru planlaması açısından çok önemsiyoruz. Yeni evlenen ve ev sahibi olmayan gençlerimize, evi olmayan engellilerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza ve uzun süredir İzmir'de kiracı olan vatandaşlarımıza öncelik sağlayacağız. Bu yerleşim alanları için İzmir’de 5 yıl ikamet şartı koyacağız. Böylelikle şehre dışardan göç gelmeyecek, mevcut yoğunluğu dağıtacağız. Şehrimizde “Yöre Kentler” inşa edeceğiz. Bunları dört farklı noktada konumlandıracağız. Her bir yöre kent, altyapısından çevre düzenlemesine, sağlık tesislerinden eğitim kampüslerine, sosyal marketlerden modern pazar yerlerine kadar tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlayacağız. Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltacak, modern, depreme dayanıklı yeni yaşam alanları oluşturacağız. 30 Ekim 2020’de yaşanan deprem afeti sonrası yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde binaları orta hasarlı olan vatandaşlara “Yarısı Bizden Kampanyası” ve “Rezerv Alanda Yeni Konut” olmak üzere iki yöntemden biriyle destek olacağız.
Formül Yarısı Bizden Kampanyası: Yerinde Dönüşüm Modeli’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Emlak Konut A.Ş. arasında protokolle hak sahiplerine belediyemizin desteğiyle uygun finans modeli oluşturup İzmir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde depreme dayanıklı evler yaptıracağız.
*Formül-Rezerv Alanda Yeni Konut: Rezerv alana yapacağımız yeni konutlarda hak sahibi olan orta hasarlılara uygun fiyatlı ve kira öder gibi konut sahibi olma imkanı sunacağız. Şehrimizde turizm bölgelerinde yaşayan memurlarımızın refahını arttırmak ve destek olmak için oluşturacağımız yeni konutlarda uygun fiyatlarla kiracı olma hakkı getireceğiz. Sosyal konutlarımız, modern, çevreci ve kent kimliğine uygun yatay mimari anlayışıyla inşa edilerek İzmir’imize değer kazandıracak. İzmir artık çarpık kentleşmenin değil, modern kentleşmenin simgesi olacak.
Yeşildere Yerinde Dönüşüm Projesi: İzmir’e gelenlerin dikkatini çeken kent görüntülerinden biri Yeşildere yoludur. Yolun sağındaki ve solundaki eskimiş ve düzensiz yapı stoğu ciddi anlamda risk içeriyor. Burada yaşayan vatandaşlarımızın bölgenin EXPO alanı ilan edilmesinden rahatsız olduğunu biliyoruz. Burada yapılan EXPO planı iptal edilip, başka alana taşınacak. Yol kenarındaki derenin sağ ve sol tarafının rekreasyon alanı olarak planlanması ile bölgenin yeşil oranını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca burada yolun kenarlarından yukarıdaki mahallelere doğru “Yerinde Yeni Yaşam” düşüncesiyle büyükşehir belediyesi garantörlüğünde konut stokunun yenileyeceğiz.
5. Turizmiyle Eşsiz İzmir
İzmir'imiz, gözbebeğimiz İzmir’imiz, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle sadece biz İzmirliler için değil tüm dünyanın kıymetlisi bir şehirdir. Şehrimizin turizm potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkaracak, şehrimizi ulusal ve uluslararası arenada bir cazibe merkezi haline getirecek Turizmiyle Eşsiz İzmir hayalimizi gerçekleştirerek projelerimizi çok önemsiyoruz.
Tesislerimiz: İzmir'i turizmde dünya markası yapacak adımları atma zamanı. İzmir'i bir kongre şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve toplantılar için modern, teknolojik altyapıya sahip mekanlarımızla, İzmir'i bilim, kültür ve iş dünyasının buluşma noktası haline getireceğiz. Kurvaziyer limanımızı geliştirerek, dünyanın dört yanından gelen gemi ve turistleri ağırlayacağız. İzmir, Ege'nin incisi olarak, deniz turizminin gözde duraklarından biri olacak. Ve elbette, halk plajlarımız, otellerimiz ve sosyal tesislerimizle, her bütçeye uygun tatil imkanları sunacağız. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm dezavantajlı gruplarımıza özel programlarımızla, herkesin İzmir'in güzelliklerinden eşit şekilde faydalanmasını sağlayacağız.
Urla Karantina Adası: Önemsediğim diğer proje Urla Karantina Adası'nın Dönüşüm Projesi. 1800'lü yıllardan bu yana, zaman zaman çeşitli hastalıkları olan insanlarımızın yaşadığı, “karantina adası” olarak kullanılan bu özel ada, şimdi İzmir'in yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Projemizle, Karantina Adası’nı doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak, adayı herkesin ziyaret edebileceği, günübirlik vakit geçirebileceği ve konaklayabileceği destinasyona dönüştüreceğiz. Adanın tarihine ve doğasına saygılı yaklaşımla, betonlaşmadan uzak, sürdürülebilir ve ekolojik prensiplere uygun dönüşüm planlıyoruz. Karantina Adası'nda, ziyaretçilerin denizin ve güneşin tadını çıkarabilecekleri plajlar yapacağız, aynı zamanda sosyal tesisler inşa ederek hemşerilerimizin adanın keyfini çıkarabileceği alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. İlkokul ve ortaokul çağındaki yavrularımızın adada güzel bir gün geçirmeleri için okullarımızla günlük gezi planları oluşturacağız. Böylece, İzmirlilerin ve şehrimizi ziyaret eden turistlerin adayı keşfetmeleri için rahat ve pratik bir yol sunmuş olacağız.
Meydan Alsancak: İzmir'imizin kalbinde, Alsancak'ta gerçekleştireceğimiz, şehrimize nefes aldıracak Meydan Alsancak projemizin detaylarını paylaşmak istiyorum. Alsancak, İzmir'imizin en canlı, en tarihi bölgelerinden biri. Zaman içinde artan araç ve yaya trafiği, bu güzelim bölgenin gerçek potansiyelini gölgelemiş durumda. İşte bu yüzden, Meydan Alsancak Projemizle, Alsancak'ımızı asıl hüviyetine, tarihine ve kültürüne uygun bir şekilde yeniden şekillendirirken aynı zamanda bir teknoloji merkezi haline getireceğiz. Projemizin en önemli hedeflerinden biri de motorlu taşıt trafiğini yer altına alarak Alsancak'ımızda yürümenin, nefes almanın keyfini çıkarmaktır. İzmirliler olarak, araç trafiğinin ortadan kalkmasıyla, Meydan Alsancak'ta derin bir nefes alacağız. Yaya dostu yeşil alanlar ve dinlenme noktalarıyla Alsancak, hemşerilerimizin buluşma noktası olacak. Meydan Alsancak, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak, esnek kullanım alanlarına sahip olacak. Açık hava sergileri, konserler, festivaller ve çeşitli topluluk etkinlikleri için ideal mekân haline gelecek. Böylece Alsancak, İzmir'in sosyal yaşamına değer katan, canlılığını artıran bir cazibe merkezi olacak. Alsancak Garı, İzmir'imizin tarihine tanıklık etmiş, şehrimizle özdeşleşmiş bir yapı. Projemiz kapsamında, bu tarihi yapıyı koruyarak, onu ve çevresini modern, işlevsel meydanla bütünleştireceğiz. Tren Garı, Tarihi Hava Gazı Fabrikası, Tarihi Elektrik Fabrikası gibi değerlerimizi görünür kılacak, onların hikayelerini daha iyi anlamamızı sağlayacak bir tasarım anlayışıyla hareket edeceğiz. Aynı zamanda, bu tarihi yapılarımızı, teknoloji üretim merkezi haline getireceğiz. "Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle, Alsancak Limanı'nın arka alanını, İzmir'in ilk sanayi sitelerinin bulunduğu, endüstriyel mirasın zenginleştirdiği bir bölgeyi, teknoloji ve inovasyonun merkezi haline getireceğiz. Tarihi Elektrik Fabrikası’nı yazılım sektörü ve teknoloji girişimcilerinin kullanımına sunarak, geçmişle geleceği buluşturacağız. Alsancak Tren Garı’mızı “Yenilikçi Ulaşım Politikaları Araştırma Merkezi” olarak yeniden hayata geçireceğiz.
Bu yenilikçi adımlarla, Alsancak'ı sadece İzmir'imizin değil, teknoloji ve kültürün buluşma noktası olarak ulusal ve uluslararası alanda da bir cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu dönüşümle, Alsancak’i, İzmir'in yenilikçi ruhunu yansıtan, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle harmanlanmış, canlı ve dinamik bir bölgeye dönüştüreceğiz.
 
Kalbimizmir: Tarihi Konak Atatürk Meydanı Ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi: Güzel İzmirimizin kalbi, kalbimiz Konak Meydanı ve Kemeraltı’nı hakettiği değere kavuşturmayı amaçladığımız KalbimİZmir Projesi… Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kemeraltı ve Konak bölgesinde hayata geçireceğimiz, "Kalbim İzmir, Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi"ni paylaşmanın heyecanı içindeyim. Kemeraltı, dünyanın en eski ve en canlı ticaret merkezlerinden biri olarak, yüzyıllardır şehrimizin kalbi olmuştur. Ancak zaman içinde bu tarihi dokunun ihtiyaç duyduğu ilgi ve bakımı görmemesi nedeniyle, bölge eski canlılığını yitirmiştir.
Projemiz ile bu değerli mirası restore ederek, Kemeraltı'nı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz. Projemiz, Kemeraltı'nı modern bir açık hava müzesi haline getiriyor. 7/24 yaşayan, dinamik bir yer haline getireceğimiz bu bölge, yerel esnafın ve sanatçıların ürünlerini sergileyebileceği, ziyaretçilerin alışveriş yaparken tarihi atmosferin tadını çıkarabileceği bir mekan olacak. Hayata geçireceğimiz modern otoparklar ile ziyaretçilerin ve esnafın parklanma sorunu çözülecek, ziyaretçiler Kemeraltı'nın sokaklarını adım adım keşfetmenin keyfini çıkaracak. "Kalbim İzmir, Kemeraltı Konak Projesi" ile Kemeraltı, sadece alışverişin değil, sanatın, müziğin, lezzetin ve eğlencenin de merkezi olacak. Sokak sanatçılarının performansları, açık hava sergileri, müzik etkinlikleri ve lezzet festivalleri ile Kemeraltı, İzmir'in kültürel yaşamının kalbinde yer alacak.
Konak ve Kemeraltı'ndaki tescilli binalar, projemizin en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Bu binalar, müzeler ve kültürel mekanlar olarak işlevlendirilecek; İzmir'in zengin tarihini, kültürünü ve sanatını ziyaretçilere sunacak. Bu projeyle Konak Atatürk Meydanı genişleyecek. Meydandaki yeşil alan oranı artırılacak. Konak Saat Kulesi'nden Agora'ya kadar her sokağı, titiz bir restorasyon sürecinden geçireceğiz. Bu sayede, Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı'nın her bir taşı, her bir sokağı, İzmir'in hikayesini anlatan birer abide haline gelecek. "Kalbim İzmir, Kemeraltı Konak Projesi" ile şehrimizin tarihine sahip çıkıyor, geleceğe taşıyoruz. Bu proje, Kemeraltı'nı ve Konak'ı sadece İzmir'imizin değil, tüm AKDENİZ’in göz bebeği yapacak.
6. Eğitim ve İstihdamıyla Eşsiz İzmir
Eğitim: Bana kendi hayatımda en değer verdiğim şeyin ne olduğunu sorsanız, “evlatlarım” derim. Eminim ki sizler de bu duyguları yürekten paylaşıyorsunuz. Bu yüzden, söz vermek istiyorum: Belediye başkanlığım süresince, bu şehrin tüm çocuklarını kendi evladım gibi göreceğim ve onlar için var gücümle çalışacağım. Onlar için, daha yeşil, güvenli, inovatif İzmir hayal ediyoruz. Gerçekleştirmek için, elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Bu kapsamda şehrimizi teknoloji ve inovasyonun merkezi yapacak Eğitimde Eşsiz İzmir Vizyonumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. "Keşfet, Büyü ve İleriye Taşı" anlayışıyla yola çıkıyoruz; Biliyoruz ki İzmir, potansiyeliyle, çocuklarıyla, gençleriyle ve yenilikçi ruhuyla sınırları aşmaya hazır. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitim ve istihdam alt yapısını güçlendirecek, gençlerimizin dünya sahnesinde rekabet edebilirliğini artıracak projeleri hayata geçireceğiz. Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme ve girişimcilik merkezleriyle gençleri teknolojinin öncüleri yapmayı hedefliyoruz. İzmir'in yenilikçi gençlerine oyun ve animasyon dünyasının kapılarını aralayacak bu merkezde, hayallerini kodlarla birleştirme fırsatını vereceğiz. Burada, gençlerimiz kendi oyunlarını tasarlarken, aynı zamanda global kariyere ilk adımlarını atacak. Yazılım dünyasında İzmirli gençlerimizin imzasını, izini görmek istiyoruz. Kuracağımız merkezimiz; fikirlerini gerçeğe dönüştürmek isteyen herkese açık olacak. Mentorluk desteği, atölye çalışmaları ve girişimcilik eğitimleriyle gençlerimizi destekleyeceğiz. Robotik ve kodlama atölyeleriyle, çocuklarımızı yarının dünyasına hazırlayacağız. İzmir'imizi teknoloji ve inovasyonun başkenti yapacak ekosistem oluşturacağız. Alsancak Bilişim Vadisi ile İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nde kurduğumuz TeknoPark’ı geliştirip tüm çalışmalarımızı bu yapılara entegre ederek gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu sadece bir söz değil, aynı zamanda bir taahhüttür. Ve bu taahhüdü yerine getirmek için, sizlerle birlikte çalışmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağım.
İstihdam: İzmir'imizde herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, İstihdam Ofisleri, İZMİR Mesleki Eğitim Merkezleri ve İZMİR İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz.  İstihdam ofislerimiz ve online platformumuz ile şehrimizde iş arayan vatandaşlarımız ile istihdam oluşturan üreticilerimizi bir araya getiriyoruz. 13 organize sanayi bölgemizde mesleki eğitim merkezi kurarak, bölgelerdeki istihdam açığına yönelik işe giriş garantili meslek kursları oluşturacağız.
 
Yeni İşim, İlk Ofisimle Girişimcilerimizi Destekleyeceğiz
İzmir'imizi bir girişimcilik merkezi haline getirmek için, İZMİR Girişim Sermaye Fonu'nu kuracağız.
Yeni İşim, İlk Ofisim projemizle girişimcilerimize ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacağız.
İzmir'imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, küçük esnafımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. İzmir'imizi bir gastronomi cenneti olarak dünya haritasına yerleştirecek İzmir Mutfak Sanatları Merkezi, yerel ve uluslararası ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak. İzmir'imizin zengin mutfak kültürünü, yerel aşçılarımızın yetenekleriyle birleştirerek, dünya çapında bir marka haline getireceğiz. İzmir Mutfak Sanatları Merkezi’mizle İzmir’imizi lezzetin başkenti yapacağız. Kamu ve özel sektörün yanında üçüncü sektörün farkındayız ve güçlendireceğiz. Şehrimizin sosyal dokusunu daha da güçlendirecek her sivil toplum örgütümüzün kullanabileceği Sivil Toplum Gelişim Merkezi inşa edeceğiz. Projelerimizle İzmir'imizi yarınlara taşımak, şehrimizi her alanda öncü bir kent yapma hedefimizde en büyük değeri insanımıza vermekteyiz. Hep birlikte, el ele vererek, İzmir'imizi dünya çapında bir marka haline getireceğiz.
7. Akıllı Şehircilik
Günümüzde şehir yönetimlerinde akıllı şehircilik uygulamaları olmazsa olmaz. Şehir yönetimi ve hizmetleri kolaylaştıran bu uygulamalardan İzmir’imiz mahrum. Gerek insanımızın günlük yaşamına dokunan gerekse hizmet yönetimimizi optimize edecek uygulamaları ivedilikle uygulamaya alacağız.
QR İzmir: İzmir’imizin bugünü ve yarınını kurtaracak, şehrimizin dijital izi haline gelecek vizyonumuzu tanıtmak istiyorum: QR İzmir. QR İzmir; öncelikle şehrimizin sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe yapısal analizini çıkartacak, binalarımızda yapılan yapısal değişimleri dijitalde arşivleyecektir. Böylece kentimizin yapısal gelişimlerini birçok farklı disiplinde her an takip edebiliyor olacağız. Yine gerek büyükşehir gerekse ilçe belediyelerimizin hizmet araçlarını, QR İzmir sistemine entegre edeceğiz. Böylelikle kentimiz genelinde belediye hizmetlerimizin sokak, mahalle, ilçe bazında analiz edilmesi sağlanacak, yoğunluklarına göre hizmet trafikleri güncellenecektir. Böylelikle doğru anda doğru hizmetin en uygun şekilde ulaşması sağlanacaktır. Kentimiz genelindeki tüm güvenlik ve trafik kameraları QR İzmir sistemimize entegre edeceğiz. Bölgesel trafik yoğunlukları analiz edilerek, kentimizin yeni altyapı ihtiyaçları veriye dayalı oluşturulacaktır. QR İzmir, şehrimizin yüzde100 kapasite ile çalışan yeni nesil beyni olacak. İzmir rahatlayacak, İzmir kalkınacak.
Akıllı Şehircilik Uygulamaları: Şehrin her noktasını akıllı şehir mobilyalarıyla donatacağız. Caddelerde mobil cihaz şarj istasyonları kuracağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları her an cihazlarını şarj edebilmelerini sağlayacağız. Mobil şarj cihazlı kent panolarımız ile acil durumlarda hizmet birimlerimize doğrudan erişim sağlayabileceğiniz direkt hatları devreye sokacağız. Akıllı park yönetim sistemimiz ile kent genelindeki tüm otoparklarda doluluk anlık olarak takip edilecek. Hizmete sunacağımız mobil uygulama ile otopark arama derdi son bulacak. Şehir genelinde sokaklarımızı yenilenebilir enerji kaynaklı sokak aydınlatmaları ile aydınlatıyoruz. Cadde ve sokaklarımızı mobeseler ile takip ederek, çocuk ve kadınlarımızın güvenli sokaklarda günün her saati dolaşabilmelerini amaçlıyoruz. İlçelerimizi kapsayacak şekilde fiber ağ altyapısını yaygınlaştıracağız. Bu sayede, hızlı ve kesintisiz internet erişimi şehrin her noktasına ulaşacak. Eğitimden sağlığa, iş dünyasından sosyal hayata kadar her alanda dijital dönüşümü destekleyeceğiz.
8. Sağlık Altyapısıyla Eşsizmir
Sağlıkta üzerimize düşen görevler olduğunun farkındayız. Şehrimizde son 25 yılda yapılan sağlık yatırımlarına tamamlayıcı roller üstlenecek bir dizi sağlık çalışmalarını hayata geçirmeyi planlıyoruz.
Kadın ve Aile: Öncelikle şehrimizin yeni doğan bireylerine hoş geldin aramıza diyerek, 0-3 yaş arası yavrularımıza ve annelerimize mama, süt ve vitamin desteği sağlayacağız. Kadın sağlığı tarama merkezleriyle, kadın sağlığında erken teşhis ve tedavi desteği sağlayacağız. Kadın sağlık ve yaşam merkezlerimizle ihtiyaç hisseden tüm İzmirli kadınların yanında olacağız. Hiçbir hanımefendinin kendisini güvensiz ve yalnız hissetmeyecek.
Sağlık Tesisleri: Çağımızın en büyük problemlerinden birnin bağımlılık olduğunun farkındayız. Her türlü bağımlılığı rehabilite edecek, kurtaracağımız her vatandaşımız yüzümüzü güldürecek ve eminiz şehrimizin annelerinin duasını alacağız. Bu amaçla bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon köyü projemizi hayata geçireceğiz. Bu köyümüzde desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza danışmanlık ve tedavi hizmetleri sağlayacağız. Mobil diş ve göz sağlığı tırlarını hizmete alacağız. Özellikle kent ve ilçe merkezlerimize uzak köylerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.
9. Tarımıyla Eşsiz İzmir
İzmir’imiz bereketli toprakları ve zengin tarım kültürü ile Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biri. Biz bu zenginliği ileriye taşımak için "Tarımıyla Eşsiz İzmir Projesi’ni hayata geçireceğiz.
Destekler: Yerel biyo çeşitliliğimizi korumak ve çiftçilerimizin daha kaliteli ürünler yetiştirmelerini sağlamak için yerli tohum ve fide desteği sağlayacağız. Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını almaları için hasat alım garantisi vereceğiz. Bu sayede, çiftçilerimiz ürünlerini güvenle yetiştirebilecek. Ayrıca organik gübre desteği ile sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik edeceğiz.
Tesisler: Yenilikçi tarım ve hayvancılık tekniklerinin geliştirilmesi için Tarım ve Hayvancılık Teknoparkı kuracağız. Bu merkezler, ilgili alanlarda çalışma yapmak isteyen girişimcilerimizin vazgeçilmez alanı haline gelecek. Teknoparkımızda tarım ve hayvancığa yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilecek. Tarım gelişecek, İzmir gelişecek ve inanıyoruz ki ülkemize ilham olacak. Gelecek nesillerin tarıma olan ilgisini artırmak ve ekolojik tarımın önemini vurgulamak için Çocuk Tarım Köyü ve Ekolojik Tarım Köyü Projelerini hayata geçireceğiz. Bu projelerle, çocuklarımıza ve gençlerimize tarımın temel prensiplerini öğretecek ve doğa ile iç içe olmanın önemini anlatacağız. Aileler, çocuklarına doğanın içinde, toprağın değerini ve gıdanın nasıl üretildiğini öğretebilecek. Bu projelerle, kent yaşamının stresinden uzaklaşıp doğada yaşamak isteyen herkese kapılarımızı açacağız. Şehirlerarası yol üzerinde kurulacak "Ekolojik Tarım Pazarları" ile yerel üreticilerimizin organik ve doğal ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmasını sağlayacağız. İzmir'in zengin tarım ürünlerini öne çıkarmak ve turizmi canlandırmak için Tematik Köy Projeleri’ni hayata geçireceğiz, Tarım Festivalleri düzenleyeceğiz. Kınık'tan Urla'ya, Bayındır'dan Menemen'e k bir dizi festival ve tematik köy projesi ile İzmir'in tarım zenginliğini tüm dünyaya tanıtacağız. Enginar Festivali'nden Mandalina Festivali'ne, Çömlek Festivali'nden Bergama Kermesi'ne kadar her bir festival, bölgenin özgün tarım ürünlerine odaklanacak ve bu ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağız. Buna ek olarak şunu da söylemek istiyorum: Tarımla ilgili 26 ve 27 Şubat’ta hem Bakırçay Havzası’nda hem de Küçük Menderes’te lansman programlarımız olacak.
10. Spor Altyapısıyla Eşsiz İzmir
İzmir'imizi herkes için aktif ve sağlıklı bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Spor, sadece fiziksel değil, ruhsal sağlığımız için de olmazsa olmaz bir unsur. Biliyoruz ki, sağlıklı bir toplum, sporla iç içe bir toplumdur. Çocuklarımızın, gençlerimizin sporla iç içe büyümesini, sağlıklı alışkanlıklar edinmesini istiyoruz. Her çocuğun bir spor dalıyla tanışmasını sağlayacağız.
Tesisler: Spor, herkesin hakkı. Bu hakkı her mahalle, her çocuk, her gence ulaştırmak istiyoruz. Her ilçede, her yaştan insanımızın faydalanabileceği kapsamlı spor tesisleri inşa edeceğiz. Bu tesislerde, farklı branşlarda profesyonel spor alanları olacak. Her ilçeye en az bir olimpik yüzme havuz tesisini kazandıracağız. Bunun yanında halı saha ve basketbol sahası olmayan mahallemiz kalmayacak. Sağlıklı yaşamın bir diğer önemli unsuru da yürüyüş ve bisiklet. Şehrimizin dört bir yanına yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları yapacağız. Sporun doğayla iç içe olmasını unutmuyoruz. Hayata geçireceğimiz iki Spor Ormanı’nı, hemşehrilerimizin uğrak noktalarından biri haline getireceğiz. E-spor merkezimizde ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenleyeceğiz. Çocuklarımız için Çocuk Olimpiyat Köyü Projesi’yle fiziksel zihinsel gelişimlerine katkıda bulunacağız. Her çocuk bir olimpiyat şampiyonu adayıdır.
11. Kültürüyle Eşsiz İzmir
Kültür ve sanatı İzmir'in her köşesine taşıyacak, şehrimizi bir sanat galerisine dönüştüreceğiz. Yıl boyunca sürecek festival ve etkinliklerle sanatı sokaklara, parklara ve yaşamın her alanına yayacağız.
Şehrin her noktasında yılın tüm zamanlarında festival etkinlikleri düzenleyeceğiz. Kent merkezinde amatör sanatçılar desteklenerek, sanat çalışmaları günlük hayatın içerisinde yer alacak.
Ege Bölgesi En Büyük Kültür Sanat Merkezi: İzmir’imizi sanatta hakkı olan noktaya taşıyana kadar durmayacağız. Ege bölgemizin en büyük kültür sanat merkezini hayata geçireceğiz. Bu merkez yalnızca seyircilerimizin gösterileri izlediği bir merkez olmayacak, sanatçılarımızın yetiştiği çok nitelikli bir konservatuar haline dönüşecek. Kültür sanat merkezimiz şehrimizi besleyen can damarlarından birisi haline gelecek.  Karşıyaka’da yarım kalan opera binası projesini biz tamamlayacağız.
Kütüphane: Gençlerimizin kulak kabartmasını istiyorum. Üç noktada 7 gün 24 saat hizmet verecek, içinde dijital ve matbu yüzbinlerce kaynağa erişilebilecek şehir kütüphanelerimizi hayata geçireceğiz. Çayı, keki ve çorbayı ücretsiz olacak şekilde gençlerimiz ve hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Öğrencilerimizin uğrak noktaları olacak. Kütüphanelerimizden birine, yakında kaybettiğimiz hemşehrimiz bilge kadın Alev Alatlı’nın ismini vereceğiz. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum.
Kültür Sanat Merkezi: Her ilçede sanat merkezi kuracak, küçük yaştan başlamak üzere sanatla yaşamı iç içe geçireceğiz. İlçe sanat merkezlerimizden aldıkları kurs sonrası sanatsal gelişimlerini arttırmak için 3 farklı noktada sanat akademileri kuracağız. Bu akademiler, sanata ilgisi olanların konservatuar öncesi yeteneklerini geliştirebileceği eşşiz mekanlar haline gelecek. Amatör sanatçılara özel, sanatlarını kayıt altına alabilecekleri tam donanımlı ses kayıt odalarını hizmete geçireceğiz.
Sonuç: Bizİzmiriz, eşsiz, benzersiz İzmiriz. Bu şehirde birlikte yaşıyor, hatıralarımızı birlikte maziye katıyoruz. Aynı toprağın, havanın, medeniyetin çocuklarıyız. Aynı kentte hayata gözlerimizi açıyor, aynı kentin dertleriyle dertleniyoruz. Derdimiz, sevincimiz, mutluluğumuz, çocukluk anılarımız, gençliğimiz, aile hatıralarımız aynı şehrin sokaklarında saklı. Söz veriyorum, her birimizin anılarının dolaştığı bu sokakların tılsımını, dokusunu, kültürünü samimiyetle koruyacağım. SÖZ VERİYORUM; Şehrimiz, alt yapısı, ulaşımı, çevresi, doğası, yatırımlarıyla dünyanın en modern şehirleriyle yarışırken anılarımızın, hayallerimizin yaşadığı sokaklar aynı doku, aynı kültür, aynı samimiyetle geleceğe yürüyecek. Şimdi durmadan, İzmir’imizde ulaşmadık hane, sıkılmadık el kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Seveceğiz, sevileceğiz, gönüllere gireceğiz. Çünkü biz İzmir’iz... Başarabiliriz.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’