Kaya: İzmir’de dümenin başındayız

Kaya: İzmir’de dümenin başındayız

CHP Spor Üst Kurulu tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları Toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İzmir’i Türkiye’de sporun başkenti yapacağız” dedi.

Kaya: İzmir’de dümenin başındayız

CHP Spor Üst Kurulu tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları Toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İzmir’i Türkiye’de sporun başkenti yapacağız” dedi.

Kaya: İzmir’de dümenin başındayız
12 Mart 2019 - 14:27

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bazı belediye başkan ve belediye meclis üyeleri adayları, il yöneticileri, ilçe başkanları, il ve ilçe spor kurulları ve partililer katıldı.
YETER Kİ GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇALIM
İki somut hedefi olduğunu ifade eden Soyer, “Birincisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası tüm spor organizasyonlarına ev sahibi olmak için talip olacağız. İkincisi ise İzmir’i Türkiye’de spor başkenti yapmak. İkisi de çok iddialı gözüküyor olabilir ancak bunları başaracağız. Biz bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeyen balık misali yaşıyoruz. Biz yeter ki gençlerimizin önünü açalım, onların elinden tutalım. Bunu yapacak güce sahibiz. Uzun yıllardır belediyemiz amatör branşlara büyük destek veriyordu. Bizlerde bunu sürdüreceğiz ve çıtayı yükselteceğiz. İzmir’i bir dünya kenti yapacağız. Dünyanın en güçlü 100 marka kentinden biri yapacağız. Mutlaka İzmir’in arka mahallerinde yaşayan çocuklarımızı sanat, kültür ve en çokta sporla buluşturacağız” şeklinde konuştu.
SEN KİMSİN SAVCI MISIN HAKİM MİSİN?
İzmir’deki coşkunun her zaman bambaşka olduğunu ifade eden Kaya, “İzmir’i niye kıskanıyorsunuz diyorlar, “İzmir’i neden Türkiye seviyor” diyorlar İzmir’i kıskanmayalım da ne yapalım? Bu çalışmaları 81 ilde yapıyoruz ancak buradaki coşku bambaşka.  Zannetmeyin ki sadece İzmir’de Mart’ın sonu bahar olacak,  Türkiye’nin her yerinde çiçekler açmış. İzmir’de, gemide, dümenin başındayız. Ankara’da her ne kadar deniz olmasa da orada da dümenin başına geçeceğiz. İstanbul olmazsa olmazımızdır. Recep Tayyip Erdoğan kendisinin de siyasi parti genel başkanı olduğunu unutarak başka bir siyasi partinin genel başkanına ”seni hapse atar süründürürüm” diyor. Sen kimsin savcı mısın hakim misin yargıç mısın?” şeklinde konuştu.
Seçime kalan 20 günlük süre zarfında izleyecekleri seçim stratejilerine değinen Kaya, Bizler, sabırla, inançla ve kararlılıkla sahada halkımızın yanında olacağız. Her yerde yapacaklarımızı anlatacağız. Sizin kavganızla işimiz yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kin ve nefretten uzak durun çağrısında bulundu. Biz asla kin gütmeyeceğiz. Çünkü biz çocuklarımıza spor yapmayı öğreteceğiz. 1 Nisan’dan itibaren tüm İzmir’de spor ile ilgili hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Bizim aşkımız İzmir, işimiz, gücümüz İzmir! İzmir’in aşkı Türkiye’nin sevdası olacak. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silahını bırakıp 2 alanda hizmet etmiştir. Birisi spor, diğeri eğitimdir. Atatürk’ün ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkacaksak, Atatürk’ün en zor zamanda bile sporu bırakmadığını unutmayacağız. Seçim ofislerinize saldıranlara tahammül edemezseniz hemen yoga yapın. 10 dakikada sinirlerinizden arınırsınız. Karanlık gidişe dur diyebilmek için yolumuzdan asla çıkmayacağız” ifadelerini kullandı.
İDEALİST GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR
Gençler ve çocuklar için büyük hayalleri olduğunu dile getiren Yücel, “CHP olarak bu ülkenin en iyisini hak eden vatandaşlarımız için büyük hayallerimiz var. Bunlar gerçekleştirmek için de çalışkan, sağlıklı ve iyi eğitimli idealist gençlere ihtiyacımız var. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Genç işsizlik oranları korkunç rakamlara ulaşmış durumda. Gençlerin sorunlarını ve hayallerini bilmeyen bir iktidar var. Tüm dertleri 16 yıldır kendileri için saltanat dolu iktidarlarını sürdürmek ve bu yolda kendilerinden başka herkesi vatan haini ilan eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayıştan kurtulmak için de gençlere ihtiyacımız var. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi sürdürülebilir bir spor politikasının olmaması. Böylesine yetenekli çocuklarımız varken ülkemizin adının bireysel ve takım sporlarında dünyanın önde gelen ülkeler arasında yer almaması, tamamen yönetimsel bir başarısızlıktan kaynaklanıyor” diye konuştu.
FUTBOLA AKTARILAN BÜYÜK KAYNAKLAR DOĞRU KULLANILMIYOR
Futbola yapılan yatırımların aşırı derecede olduğunu vurgulayan Yücel, “Futbola yatırım yapılması elbette önemli ancak spor denilince sadece futbolun akla gelmesi ve spor yatırımlarında aslan payını futbolun alması, yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Buraya aktarılan büyük kaynaklar doğru kullanılmıyor. Hiçbir spor dalında alt yapı kurulmadan kalıcı başarılara imza atmak mümkün değildir. CHP olarak bizler altyapıdan başlayarak tüm sportif alanlarda tutarlı ve uygulanabilir bir spor politikası oluşturmayı hedefliyoruz. Bu işler eğer gönülden yapılırsa başarıya ulaşmak hiç zor değil. Bizler bunu yerel yönetimlerimizde en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizde altyapılara çok ciddi destekler sağlıyoruz. Büyükşehir belediyesine bağlı sporcularımız 2017 yılında 283 madalya ve 71 kupa kazandı. CHP olarak spora ve sporcuya sahip çıkarak, destekleyerek aşkla ve şevk ile çalışıyoruz. Bizler kalıcı başarıyı hedefliyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’