"Kız okulu müdürü bakan yardımcısı...

"Kız okulu müdürü bakan yardımcısı oldu"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaptığı açıklamada, Samsun’da faaliyet gösteren Kız Okulu’a ilişkin ortaya çıkan belgelere karşın, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in sessizliğini eleştirdi

"Kız okulu müdürü bakan yardımcısı oldu"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaptığı açıklamada, Samsun’da faaliyet gösteren Kız Okulu’a ilişkin ortaya çıkan belgelere karşın, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in sessizliğini eleştirdi

21 Eylül 2023 - 11:29

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kız Okulları” projesini açıklamasının ardından Türkiye’deki kız okullarını mercek altına alan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ilginç bulgulara ulaştı. Samsun’da bir Kız Okulu’nda kız öğrencilere Arapça eğitim verildiğini ve öğrencilere “İslam’ın kızı” belgesi dağıtıldığını ortaya çıkaran Kılıç, muhafazakar temelli başka bir Kız Okulu’nun müdürünün ise Bakan Yardımcısı olarak atandığını ortaya koydu.
YUSUF TEKİN’İN MASKESİ DÜŞTÜ
“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tartışmaya açtığı ‘Kız Okulları’ projesinin maskesi artık düştü! Bu fotoğraflar, Bakan Tekin’in “özgürlükler” adı altında kız çocuklarımıza nasıl bir ortam sunmak istediğini ortaya koymuştur. 
Henüz 9-10 yaşlarındaki kız çocuklarımızın bu şekilde eğitim gördükleri fotoğrafları ortaya çıkardığımızdan beri bu ülkenin vicdanı olan, yüzünü bu memleketin laik aydınlık geleceğine dönmüş yüzlerce velinin çığlığını duyduk.
BU OLAYI SORUŞTURUN
Öğretmenlerimiz ayağa kalktı. Sendikalar, STK’lar bu olayın soruşturulmasını istiyor. Bu ülkenin çocuklarına sahip çıkan her kesime ayrı ayrı teşekkür ederiz. Ama tüm bunlar olurken çocuklarımızı emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanı hala sessiz.”
ERKEK ÇOCUKLARI DA TARİKAT EĞİTİMİNİN PENÇESİNDE
Samsun’da bir erkek lisesini de inceleyen Kılıç, “Bugün sizinle yine fotoğraflar paylaşmak istiyorum. Bu fotoğraflar da yine üzerinde MEB logosu bulunan bir okuldan. Bu kez karma eğitim düşmanlarının diğer yüzünü görüyorsunuz. Bu okulda Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bulunan erkek lisesi. Yani sadece kız çocuklarımız değil, tüm çocuklarımız tehlike altında. Bakın bu okulların bir de yurtları var” diye konuştu.
BAKANLIK KADROLARI DA HAZIR
Sevda Erdan Kılıç, Kız Okullarını incelerken, bir Kız Okulu’nun müdürünün Bakan Yardımcısı olarak atandığını ettiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Kız Çocukları projesi için Bakanlık kadroları bile hazırlandı. Türkiye’de hali hazırdaki Kız Okullarından biri de Birikim Kız Okulları. Birikim Kız Okulu’nun kurucusu ve Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ydi. Yusuf Tekin, göreve gelir gelmez Ömer Faruk Yelkenci’yi, yani Türkiye’deki Kız Lisesi’nin mucidi, Genel Müdürünü Bakan Yardımcısı olarak atadı.

Ömer Faruk Yelkenci tanıdık bir isim. İstanbul İL Milli Eğitim eski Müdürü… Müdürlükten neden alındığını hatırlatalım mı? Yasaya aykırı biçimde çakarlı araç kullanıp, yakalandığı trafik polisini tehdit ettiği için. Sayın Bakan, sicili böyle bir ismi neden Bakan Yardımcısı olarak atadınız? Kız Okulları tecrübesi olduğu için mi?”

ADIM ADIM ANTİ LAİK SİSTEME DOĞRU GİDİLİYOR
“Değerli Veliler, önce Kız okullarını açarak kafalarındaki projeyi hayata geçirdiler,  Sonra da kız okullarının Genel Müdürünü Bakan Yardımcısı olarak atadılar. Şimdi ÇEDES projesini uyguluyorlar. Kafalarındaki anti laik eğitim sistemini adım adım, tüm aşamalarıyla hayata geçirmek istiyorlar. Tüm tepkilere rağmen düşünebiliyor musunuz Milli Eğitim Bakanı hala sessiz! Ama bazı çevreler avazı çıktığı kadar bağırıyor…

TEHDİT ALIYORUM
Tüm bu çarpık sistemi ortaya çıkardığım için günlerdir sosyal medyadan tehdit ve hakaretlere maruz kalıyorum. Bakanın suskunluğu ile bu pervasız yöntemlere yeltenenler iyi bilsin. Ne olursa olsun bu ülkede kız erkek fark etmez tüm çocuklarımızın esenliği için, Anayasa’nın 42. Maddesinde düzenlenen laik bilimsel eğitim ilkesinin sekteye uğramaması için, yeni Çorumlar, Aladağlar olmaması için susmayacağım.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’