Mustafa Tabak’tan Özel Açıklamalar

Mustafa Tabak'tan Özel Açıklamalar

İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, ilçe teşkilatı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu ve 100 yıl önce gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gidebilmek için siyasi çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Cumhuriyet tarihinde siyasi parti olarak kurulduktan sonra bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar istikrarlı bir büyüme kaydeden ikinci bir parti görülmemiştir'' dedi.

Mustafa Tabak'tan Özel Açıklamalar

İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, ilçe teşkilatı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu ve 100 yıl önce gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gidebilmek için siyasi çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Cumhuriyet tarihinde siyasi parti olarak kurulduktan sonra bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar istikrarlı bir büyüme kaydeden ikinci bir parti görülmemiştir'' dedi.

Mustafa Tabak'tan Özel Açıklamalar
27 Ocak 2022 - 10:19

Mustafa Tabak, Bornova Gündem'e özel açıklamalarda bulundu. İyi Parti'nin 2017 yılı Ekim ayında Genel Başkanı Meral Akşener tarafından kurulduğunu hatırlatan Mustafa Tabak, genel başkanın gösterdiği siyasi yol doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Siyasi iktidarın Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük hasar ve zararlar verdiğini belirten Tabak, şöyle konuştu:
''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği ve 100 yıl önce bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gidebilmek için siyasi hareketimizi yürütmeye çalışıyoruz. Biz şu anda yaşadığımız şartları asla hak etmiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizler her şeyin en iyisine layığız. İyi Parti, içerisinde milliyetçi, sosyal demokrat, muhafazakar kimliğiyle bütün toplumu kucaklayabilen, bir çatı altında toplamasını başaran siyasi partilerden biridir. Amacımız Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak edildiği şekilde yaşayabilme olanaklarını sağlamaktır, bütün çabamız bu yöndedir. Cumhuriyet tarihinde siyasi parti olarak kurulduktan sonra bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar istikrarlı bir büyüme kaydeden ikinci bir parti görülmemiştir. Bizler genel başkanımızın bize göstermiş olduğu siyasi yol doğrultusunda bu siyasi durumdan bir an önce kurtulmak için çalışıyoruz.''

-Kadınlara pozitif ayrımcılık

Bornova ilçe başkanı olarak dört yıldır görev yaptığını belirten Mustafa Tabak, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını, tüzükte yönetimde yüzde 25 kadın zorunluluğuna rağmen Bornova'da yönetimin yüzde 37'sinin kadın olduğunu ve 27 kadın yönetim kurulu üyesi olduğunu söyledi. 18 kişilik Divan Kurulu'nun 10'unun kadın olduğunu belirten Tabak, ''Kadının elinin, yüreğinin değdiği her yer, her şey güzelleşmeye mahkum. Kadının olduğu yerde biz erkekler kendimize çeki düzen veriyoruz'' dedi.

-Üye kayıtları

İyi Parti Bornova ilçe teşkilatı olarak üye kayıtlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Mustafa Tabak, diğer ilçelerle tatlı rekabet içinde olduklarını, Bornova'nın nüfus olarak İzmir'in 3. büyük ilçesi olmasına rağmen üye kaydında ikinci sırada olduklarını, Konak ilçesinin birinci, Buca'nın ise üçüncü olduğunu ifade etti. İl başkanı Hüsmen Kırkpınar ve il yöneticilerinden büyük destek gördüklerini kaydeden Tabak, ''Başladığımız günden beri yaklaşık 2000 kişinin içerisinden özenle seçtiğim ve (iyi ki onlarla birlikte yola çıkmışım) dediğim 66 kişilik yönetim kurulu üyeme çok çok teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

-''Ben odaklı siyaset yapmadık''

Parti olarak sosyal etkinliklere de önem verdiklerini belirten Mustafa Tabak, şöyle devam etti:
''Hiçbir zaman ben odaklı siyaset yapmadık, ne yapıyorsak biz yapıyoruz. Ne mutlu ki bu güne kadar Bornova'da yapmış olduğumuz her türlü siyasi, sosyal etkinliklere bakıldığında İzmir'de zirvede olduğumuz görülür. Biz zirvede olmaktan ziyade orada kalmayı hedefliyoruz. Diğer ilçelerimizde çok ciddi hummalı bir çalışması söz konusu, biz kaçıyoruz onlar kovalıyor. O tatlı rekabet bir şekilde ilimize de, ilçelerimize de yansıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak şu an İçinde bulunduğumuz yaşam koşullarını hak etmiyoruz. Bizler çok daha iyi ve güzel şeylere layık bir toplumuz, ama bunun yapılabilmesi için bizim silkelenip kendimize gelmemiz lazım.''

-''Sandığı bekliyoruz''

Ülkenin en kısa sürede seçime gitmesi gerektiğini, İyi Parti olarak seçime hazır olduklarını kaydeden Tabak, şöyle dedi:
''Sandığın bir an önce önümüze gelmesini bekliyoruz. Tüm ilçelerimizin sandık kurulları, okul sorumluları, müşahitler, her şey hazır. Bugün seçim olsa biz seçime hazırız. Biz iktidara talibiz, sadece seçime girmek, seçime katılmak değil, bizim amacımız iktidara gelmek bunu yapacak gücümüz, oy potansiyelimiz var. Bu ülkeyi yönetebilecek liyakatlı, işini bilen profesyonel, çok değerli insanlarımızı içimizde barındırıyoruz. İşte  onun içindir ki gerçekten biz büyük bir aileyiz diyoruz. Bizler Bornova ilçe teşkilatı olarak yapmış olduğumuz saha çalışmalarımızda, esnaf ziyaretlerimizde, vatandaşla olan toplantılarımızda, derneklere yaptığımız ziyaretlerimizde, açmış olduğumuz üye kayıt standlarımızda o kadar çok sempati ile karşılaşıyoruz ki bu bizi çok mutlu ediyor.''

-''İzmir'in 30 ilçesinden 15 tanesine talibiz''

Mustafa Tabak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine gelebilmek için mutlaka demokratik parlamenter sisteme geçiş yapılması gerektiğini söyledi. Başkanlık sistemi diye gösterilen ucube sistemden ülkenin bir an önce kurtulması gerektiğini kaydeden Tabak, ülkenin yüzünü Avrupa'ya dönmesi gerektiğini belirtti. 
Genel başkan Meral Akşener'in 20 Ocak 2000 tarihinde ilk esnaf ziyaretine başladığını, 10 gün  sonra 1 Şubat'ta Bornova'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Mustafa Tabak, şöyle konuştu:
''Bu iki yıl içinde sayın genel başkanımız 75 il ve bunların ilçelerinin tamamını gezmis durumda. İnşallah İkinci yıl bitmeden de 81 ilin tamamını dolaşmış olacak. Gittiğimiz her yerde ama genel başkanımız, ama genel başkan yardımcılarımız, ama il başkanımız, ama ilçe başkanı olarak bizler (hadi artık ne zaman geliyorsunuz) sözlerini duyuyoruz. Allah'ın izniyle ve vatandaşımızın da bize vereceği destekle sandığın önümüze koyulduğu andan itibaren iktidara geleceğiz. Artık iktidarın değişme zamanı geldi de geçiyor. Biz iktidara hazırız. Tabii bu da yetmez, genel seçimler bittikten sonra akabinde yerel seçimler gelecek. İzmir'in 30 ilçesi var. Biz bugüne kadar yapmış olduğunuz tüm çalışmalarımızda genelde ve yerelde tüm çalışmalarımızda gördük ki Türkiye Cumhuriyeti'nin İyi Parti ve İyi Parti ailesine ve onun kadrolarına ihtiyacı var. Bu bağlamda il Başkanı Sayın Hüsmen  Kırkpınar'ın bir sözü vardı Ben onu tekerrür etmek istiyorum İzmir'in 30 ilçesinden nasip olursa 15 tanesine talibiz. Bunu alabilecek, bunu başarabilecek liyakatlı, tecrübeli kadrolara da sahibiz. Yerel seçim geldikten sonra ayrıca konuşacağız birinci . önceliğimiz ülkemizin bekası, ülkemizin menfaatidir. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu sıkıntılı dönemden bir an önce kurtulmalarını sağlamaktır. Onun için birinci önceliğimize odaklanmış durumdayız İnşallah hep beraber bu makus talihimizi değiştireceğiz.''
Mustafa Tabak, çocuklara iyi gelecek bırakabilmek, eşitliği sağlayabilmek, hem eğitim, hem sosyal, hem iş ve istihdam anlanlarında eşitliği sağlayabilmek için çalıştıklarını söyledi. 

-Bornova'da ittifak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurduğu Millet İttifakı'nın her geçen gün büyüdüğünü, Bornova'da da iyi bir uyumun olduğunu ifade eden Mustafa Tabak, şözlerini şöyle tamamladı:
''Bornova'da yerel seçimden önce yaklaşık 45 gün boyunca propaganda çalışmalarında her gün, yönetim kurulu üyelerimle çalıştık. Buradaki amacımız partimizin ön plana çıkması değil, Millet İttifakı'nın ön plana çıkması ve birlikte olduktan sonra nelerin yapılabileceği konusunu vatandaşlarımıza, iktidar partisine göstermekti. Gerçekten de rekor bir oyla Mustafa İduğ başkan seçildi. Başkanla bugüne kadar son derece uyumlu çalışıyoruz. Meclis toplantılarına da katılıyorum, orada yaşananları bizzat kendim de tespit etme şansım oluyor. Burada amaç partilerimizin ön plana çıkmasından ziyade yaşamış olduğumuz ilçenin, mahallenin, sokağın orada yaşayan insanlara layık hale getirebilmek Yanlış, ya da eksik gördüğümüz şeyler olduğu takdirde de zaten Sayın Başkanla yüz yüze sıkça görüşüyoruz. Bir takım sıkıntılar olduğu zaman da doğrudan ilgilenme şansımız oluyor. Başkanımız ile bir sorun, bir sıkıntı yaşamadık.''
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”