“Projelerimle geliyorum”

“Projelerimle geliyorum”

Menemen Belediyesi Yönetiminin AK Partiye geçmesini talihsiz bir süreç olarak yorumlayan Sönmez, belediyede istihdam fazlası çalışanlar olduğunu, Menemen'de satışı yapılan arazilerin parasıyla Menemen'e doğru yatırımlar yapılmadığını söyledi

“Projelerimle geliyorum”

Menemen Belediyesi Yönetiminin AK Partiye geçmesini talihsiz bir süreç olarak yorumlayan Sönmez, belediyede istihdam fazlası çalışanlar olduğunu, Menemen'de satışı yapılan arazilerin parasıyla Menemen'e doğru yatırımlar yapılmadığını söyledi

“Projelerimle geliyorum”
20 Kasım 2023 - 12:55

Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kemal Sönmez, Menemen Seyrek’te basın mensupları ile kahvaltıda buluştu “Menemen İçin Varım, Projelerimle Hazırım” sloganıyla adaylığını açıkladı; “Örgütümün de Halkımın da kantarına çıkmaya hazırım” dedi.
 
Yağmurlu günde, güneşli günler görecek Menemen için yola çıktıklarını söyleyen Sönmez, “1980’de Menemen'de doğdum, tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum.  Burada doğup büyümek, Menemenli olmak demek değil. Menemen için bir çivi çakmayı hayal etmek, katma değer sağlamaktır. Menemen'in yerelden kalkınmasını, katma değerin Menemen’de kalmasını istiyoruz" dedi.
 
Seyrek'te son iki yıldır belediye arazilerinin satıldığını, bu bütçeyle Menemen'e daha doğru yatırımlar yapılabileceğini belirten Sönmez, “Belediye Başkanı Aydın Pehlivan arkadaşımız, ağabeyim. Yanlışları, eksikleri gördüğüm, daha iyi yöneteceğimi düşündüğüm için yola çıktım. Aday adayıyım, hayalim belediye başkanı olmak. Güzel şeyler yapacağıma inanıyorum.  Şehrimi rögar kapaklarına kadar biliyorum. Vazifem olman işleri belediyenin kasasına yüklemeyeceğim. Menemen Belediyesi küçük bütçeli. Bütçesinin 1 milyar TL’yi geçmemesi gerekiyor. Son 1,5 yılda 5-6 milyar TL'lik işler yapıldı. Arazi satılarak yapıldı. Hesabını yaptık, bu arazilerin parasıyla Menemende 2+1, 5 bin 500 konut, sosyal donatı alanları, kültür merkezi yapılabilir. 5 bin 500 dar gelirliye konut yapılırdı” diye konuştu.
 
Sönmez, “CHP çatısı altında belediye başkan adayı olup kazanmayı taahhüt ediyorum. CHP'den aday adayı olarak çıktığım yolda herkesten fikir alarak yürüyeceğim. Ben sokak adamıyım, salon adamı değilim. Menemen'de yaşayan 216 bin kişiden fikir alacağız. Genç, dinamik, enerjik ve disiplinli kadroya sahip olmak gerekiyor. Zaten etrafımızda çok genç arkadaşımız var. Hepsi bana destek veriyor. Menemen halkının desteğini alacağımızı düşünüyoruz. Aday adaylığım sürecinde projelerimi çok fazla anlatmayacağım. Tarım ve hayvancılık üzerine çok fazla projem var. Kendimi zor tutuyorum projeleri anlatmamak için. Ben çiftçiyim, hayvancıyım tarımla ilgili yapacaklarımız var. Bunları da ilk sizinle paylaşacağım. Betona para gömmeden yeşille birleşerek Menemen’i güzelleştireceğiz” dedi.
 
CHP'de yaşanan değişim sürecinin ardından adayların belirlenmesi için ön seçim ve kamuoyu yoklamalarının yapılacağı konusundaki süreç hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine başkan aday adayı Sönmez “Ön seçim olmasını tabi ki arzu ederim. Bugün partimizde köklü bir değişikliğe gidiliyor. Bu değişim sürecinde bence üyeliklerin de bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Biz delege seçimi yapıyoruz Menemen'de 6 bin 700 civarında üyemiz var. Bin beş kişi seçime geliyor. Siyasetle ilgilenen dolu dolu 3 bin kişi olsun. Örgütümüz derse ki delegelere soracağız varım, anket yapacağız onada da varım. Her ne kadar 5 bin üyemiz ilgilenmese de Menemen'de tek tek neler yapacağımızı anlatıp onların da kantarına çıkmaya hazırım. Bizim ilçe örgütümüz kurumsal yapılardır, aday adayları arasında taraf olunacağını düşünmüyorum. Örgütten çıktın, yani 6 bin 700 üyenin onayını aldın ama bakalım halkta karşılığı var mı? Yani 216 bin nüfuslu Menemen de karşılığın var mı? Ben her konuda kendime güveniyorum. Menemenli'nin karşısına çıkmaya hazırım” diye konuştu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”