“Seçim, deprem gündemimizin önüne...

“Seçim, deprem gündemimizin önüne geçmez”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediyeleri, il ve ilçe teşkilatları ve genel merkeziyle tüm CHP’nin deprem bölgesinde çalıştığını belirterek, “Depremi esas kabul ediyoruz. Seçim, depremin önüne geçmez” dedi

“Seçim, deprem gündemimizin önüne geçmez”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediyeleri, il ve ilçe teşkilatları ve genel merkeziyle tüm CHP’nin deprem bölgesinde çalıştığını belirterek, “Depremi esas kabul ediyoruz. Seçim, depremin önüne geçmez” dedi

“Seçim, deprem gündemimizin önüne geçmez”
02 Mart 2023 - 14:13

CHP’nin deprem bölgesine yönelik çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyen İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, gündemlerinde deprem olduğunu, seçim çalışmalarının bunun önüne geçmeyeceğini söyledi.
 
Depremin üzerinden 3 haftadan uzun süre geçtiğini hatırlatan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in Osmaniye ile eşleştiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Osmaniye’de çalıştığını belirterek, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman’da da yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
 
Bölgeye gittiklerinde Hatay’da henüz enkaz altında kalan kişileri çıkarma çalışmalarının tamamlanamadığını gördüklerini anlatan Aslanoğlu, “Cenazelere ulaşılmasında çok ciddi sorun var. Barınma sorunu çözülememiş. Çadır bölgedeki en büyük ihtiyaçlardan biri. Problemin bir an önce çözülmesi gerekiyor. Hijyen giderek büyüyen bir sorun. Havalar ısındıkça daha büyük sorunlar yaratacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kooperatifçilik, hayvancılık, aşevi gibi konularda çalışmalar yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgede özellikle tarım kooperatiflerinin kurulmasına büyük destek veriyor, yönlendiriyor. Henüz ulaşılamayan, yardım götürülemeyen yerler var. Osmaniye’de konteyner kent kurmak istiyoruz ama yer vermiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdilik bir okulun bahçesinde çalışmalarını yürütüyor. Kötümser olmayayım ama birçok yerde kaymakamlar ve valiler, ‘çok bir şey yapmanıza gerek yok, biz yapıyoruz zaten’ diyorlar. Kamu, farklı yerlerden gelen yardımlara açık değil. CHP olarak çok iyi bir koordinasyon ve planlama ile çalışıyoruz. Kimin nerede görevli olduğu belli. Dönem dönem değerlendirme toplantıları yapılıyor” diye konuştu.
 
Aslanoğlu, Kızılay’ın çadır satması konusuyla ilgili görüşlerini de açıkladı. Aslanoğlu, “Kızılay Başkanı ilk gün ‘arkadaşlar yapmış’ dedi. Sonra ‘satış yapılması doğru’ dedi. Kızılay asli görevini yapmalıydı. Hangi vicdan, Kızılay’ın başka bir yardım kuruluşuna çadır satmasını kabul eder? Madem satmaya bu kadar hevesliler, depolarında ne kadar çadır varsa CHP’li belediyeler almaya hazır. Hükümet tarafı CHP’li belediyelerin yardım getirmesine çok hevesli değil. Okul bahçesindeyiz şimdi. Okullar açılınca bize yer verilecek mi? Göreceğiz” dedi.
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kentsel dönüşüm ile ilgili eleştirilerini değerlendiren Aslanoğlu, şunları söyledi; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Uzundere’de yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi var. Yıllardır ilerleyemedi. İnsan önce kendi kapısının önünü süpürür, sonra başkasının kapısına bakar. Örnekköy, Aktepe ve Cengizhan’da kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Bunlar bugünden yarına bitirilecek işler değil. Bu bölgelerin zemin etüdleri yapılacak. Bu etüdlerin raporları çıkacak. Bu raporlara göre projeler hazırlanacak. Konak’ta, Çiğli’de, Cengizhan’da ilerlemeye çalışılan projeler var. CHP’li belediyeler yerinde dönüşümü esas alıyor. Orada yaşayan halkı başka yerlere taşıyıp, değerli arazileri müteahhitlere vererek kentsel dönüşüm yapılmaz. Cengizhan’daki vatandaşı Asarlık’a yerleştirip, değerli arazilerini müteahhitlere satacaksanız, CHP buna karşı çıkar. Öncelikle o bölgelerdeki insanları kentsel dönüşüm için ikna etmeniz gerekiyor. Bu görev tek başına belediyelerin olamaz. Bu işte basın dahil herkes görev almalı. AK Parti Şehir Plancıları Odası’ndakilerin belediyelerde çalışmasını eleştirmiş. Nerede çalışacaklar? Başka iş alanları mı var? Kentsel dönüşüm projelerini biz engellemiyoruz. Ne yapıyoruz? Kepçenin üstüne mi çıkmışız? Buca Cezaevi arsasına AVM, apartman dikmelerini engellemek kentsel dönüşüme karşı olmaksa, evet karşıyız. CHP’nin halk konut modeli hazır. İsterlerse AK Partili belediyeler kullanabilir bu modeli.”
 
Seçim konusunda ise “Deprem esas gündemimiz. Seçim depremin önüne geçemez. Aday konusu da benim haddime değil, 6’lı masanın vereceği karar. 14 Mayıs değil, 14 Mart’ta da yapılsa, biz hazırız” diyen Aslanoğlu, hükümete yönelik eleştirilere karşı verilen tepkileri de değerlendirdi. Aslanoğlu, vatandaşın belediye başkanını da cumhurbaşkanını da eleştirmesinin ve istifaya davet etmesinin demokratik hak olduğunu vurguladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’