“Sorunları çözemeyen Soyer suçlu arıyor”

“Sorunları çözemeyen Soyer suçlu arıyor”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in suç bastırma kampanyası yürüttüğünü belirterek, seçimde İzmir’i ve ilçelerini alarak, İzmirlileri Ak belediyecilikle tanıştıracaklarını söyledi

“Sorunları çözemeyen Soyer suçlu arıyor”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in suç bastırma kampanyası yürüttüğünü belirterek, seçimde İzmir’i ve ilçelerini alarak, İzmirlileri Ak belediyecilikle tanıştıracaklarını söyledi

“Sorunları çözemeyen Soyer suçlu arıyor”
01 Ağustos 2023 - 13:39

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği iddialara yanıt vermek üzere basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi artık çığırından çıktı. Bizi de böyle bir açıklamaya mecbur bıraktı. Yanlış bilgiler veriyor, biz de doğrusunu söylemek için bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.
 
Soyer’i suç bastırma kampanyası yürütmekle suçlayan Saygılı, Soyer’in İzmir’i yönetme, sorun çözme iddiasından vazgeçip, suçlu aradığını vurguladı. Soyer’in “Hükümet İzmir’i cezalandırıyor” mazeretine sığındığını anlatan Bilal Saygılı, “Soyer’e göre körfezdeki kötü kokunun sorumlusu İzmirli. Matematik bilmemek değil, niyet yok. Karne gününe sayılı günler kaldı. Telaşa kapıldı. Bakanlıkların 5 katı bütçe yönetiyor. Bütçesinin yüzde 95’i eleştirdiği hükümetten, İller Bankası’ndan geliyor. İnsanın nutku tutuluyor, bu bütçesinin bitmesine. Birçok belediye şirketi batma noktasında. Hükümet İzmir’e 300 milyon liralık yatırım yaptı. Döviz karşılığı 50 milyon dolar. Bugünkü kurla 1.3 milyar lira. Körfezden yayılan kötü kokular, Harmandalı çöplüğündeki heyelan tehdidi ellerine, ayaklarına dolandı. Örnekköy toplu konut alanındaki kötü kokular telaşlandırdı. Çöp gibi temel bir meseleyi bile çözemediler. Harmandalı patlamak üzere. Bergama ve Ödemiş’teki çöp bertaraf tesisleri tam kapasite ile çalışmıyor. Menderes projesinde takılı kaldılar. Hiçbir eksiği tamamlamak için çabalamadılar. Suçlu aramada inanılmaz mahirler. İzmirli suçlu, biz suçluyuz. Yeşildere’de Expo kamulaştırması mı öncelikli çöp mü? Trafik sorununu çözemediler, ‘İzmirli trafiğe çıkmasın’ dediler. İzmirli mağdur edildi, edilmeye devam ediyor. Bir belediye çöpü, suyu, trafiği, yolu yapamıyorsa, ne işe yarar. İnsanlar sinekten hastanelik oldu, evlere sağlıklı içme suyu veremediler. Ellerini kollarına bağlayan bir şey yok” diye konuştu.
 
Örnekköy kooperatifi ile ilgili açıklama yapılmadığını belirten Saygılı, kirli ve akçeli işler yapıldığını iddia etti. “Sorun hükümetten destek alıp almamak değil” diyen Saygılı, şunları söyledi; “Seferihisar’dan tecrübeli Soyer, yapmadan, yıkmak, satmak derdinde. Kısa metrajlı filmden, uzun metrajlıya geçti sadece. Ağlamaktan canı çıktı. Çiğli-Karşıyaka tramvay hattı için 26 tramvayın ihalesini alan firma sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Bu tramvayların alınması için Cumhurbaşkanı’mız onay verdi ama alım için 600 milyon liraya ihtiyaç var ve kasada para yok. Şaşal Su için İzdoğa firmasına teşvik istediler. 110 milyon liralık teşvik sağladık. Uzattığımız eli havada bırakmak işlerine geliyor. Karne günü geldi. Kendi düşen ağlamaz. AK Parti Grubu, Belediye Meclisi’ndeki oylanan projelerin yüzde 95’ine destek verdi. Kayıtları mevcut. Tutundukları bir tarım hikayesi var. O da vahim. Köy Koop çökmek üzere. Üreticiye hiçbir faydası yok. Balık kavağa çıkar ama onlar İzmir’i yönetemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki personel sayısını 22 binden 35 bine çıkardılar. Hepsi devşirme. Dışardan getirdikleri insanlar. Hiçbiri İzmirli değil. Paraları konserlerde harcadı. Şimdi personele ödeme yapamıyor. Artık yazmalara doyamadığı mektuplar da işe yaramayacak. Soyer’i özeleştiri yapmaya davet ediyorum. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. CHP İl Başkanı’nın açık oturum davetine, sorunları yerinde konuşarak yapmayı teklif ettik. Havada kaldı. Biz buradayız, her ortamda konuşmaya hazırız.”
 
AK Parti olarak yerel seçim hedeflerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni almak olarak açıklayan Saygılı, “İlçe belediyelerini de alarak güçlü Ak belediyecilik ile İzmirli’ye tanıştıracağız. Yüzde 90’ını yapamayan belediyecilikten, sözlerinin yüzde 100’ünü yapan belediyeciliğe geçireceğiz. Yapamamanın mazereti olarak enflasyonu göstermek yanlış. Vergi oranları yükseldi, gelirleri arttı. Ayağını yorganına göre uzatsın. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 230 bin metrekarelik mezarlık alanı tahsis ettik. Belediye’den ses yok. Neptün Soyer’in belediye ile ilgili konularda açıklama yapması, abesle iştigal. Yarın TARKEM yöneticileri ve İzmir Valimiz ile Ankara’ya gidiyoruz. Yine onların işini çözümlemek için. Biz desteğe hazırız. Davet etmek için Soyer’i aradım ama telefonunu açmadı” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”