Süne, Mumcu’yu unutmadı

Süne, Mumcu’yu unutmadı

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, düzenlenen faili meçhul bombalı saldırıyla öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'yu andı.

Süne, Mumcu’yu unutmadı

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, düzenlenen faili meçhul bombalı saldırıyla öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'yu andı.

Süne, Mumcu’yu unutmadı
23 Ocak 2019 - 16:23

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, 24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen patlayıcının patlatılmasıyla öldürülen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'yu andı. Uğur Mumcu'nun daha iyi bir ülke için mücadele verdiğini belirten Süne, faili meçhul cinayetlerle, karanlık suikastlerle ülkenin geleceğinin karanlığa boğulmak istendiğini, bunda hiç kimsenin başarılı olamayacağını söyledi.
 
"Hiçbir şey gözünü korkutmadı"
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı, Uğur Mumcu'nun hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaştığını, faili meçhul cinayetler ve arkasındaki isimleri araştırarak kamuoyunu bilgilendiren, darbelere karşı duran gerçek bir gazeteci olduğunu söyledi. Mumcu'nun gerçekleri söylemekten hiçbir zaman imtina etmediğini söyleyen Süne; "Yazdığı gerçekler yüzünden hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaşsa da sakıncalı piyade olsa da hiçbir şey onu doğru bildiği yoldan alıkoyamadı. Onun Türkiye hayalinde Mustafa Kemal Atatürk'ten taviz verilmeyen, laik, çağdaş ve antiemperyalist bir düzen vardı. Uğur Mumcu Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu durumun yaşanmaması için mücadele veren bir kalemdi" dedi.
 
"Uğur Mumcu'nun her parçasından binlerce Uğur Mumcu doğdu"
Uğur Mumcu'nun yaptığı haberlerle ve dik duruşuyla halkı aydınlatma gayesinde olduğunu söyleyen Süne; "Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve antiemperyalist olduğunu söyleyen, güçlü bir memleket sevdasıyla yanıp tutuşan Uğur Mumcu ve diğer tüm demokrasi şehitlerini öldürerek bitiremediler. Uğur Mumcu'nun her parçasından binlerce Uğur Mumcu doğdu" ifadelerini kullandı. 
 
Süne faili meçhuller araştırılsın talebinde bulundu
Türkiye'nin yakın geçmişinde demokrasi ve bağımsızlıktan yana olan çok sayıda gazeteci ve bilim insanının faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini hatırlatan Süne şu sözleri söyledi; "Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ileriye taşıyacak, demokrasi ve halkı savunan aydınlar tek tek faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye isteyen isimlerin cinayetlerinin aydınlatılamaması demokrasinin en büyük ayıbıdır. Faili meçhul cinayetlerin araştırılarak katillerin yargı karşısına çıkarılması ve gereken cezayı alması sadece mağdurların değil, tüm Türkiye'nin vicdanını rahatlatacaktır. Her faili meçhul cinayet memleketimizin geleceğini karanlığa bir adım daha yaklaştırmaktadır. Suikast ve faili meçhul cinayetlere kurban giden tüm aydınlarımızın hatıraları karşısında minnet ve saygıyla eğiliyorum. 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzBBŞT’den Nazım Hikmet prömiyeri
İzBBŞT’den Nazım Hikmet prömiyeri
Yolları işgal eden karavanlara ihtar
Yolları işgal eden karavanlara ihtar