“Toplumcu belediyecilik anlayışı ile...

“Toplumcu belediyecilik anlayışı ile çalışacağız”

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Emekliler yoksullaştı, gençlerin umudu kalmadı. Bize bunu reva görenlerle sandıkta hesaplaşacağız. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla kent yoksulu haline getirilen vatandaşlarımıza ulaşacağız” dedi

“Toplumcu belediyecilik anlayışı ile çalışacağız”

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Emekliler yoksullaştı, gençlerin umudu kalmadı. Bize bunu reva görenlerle sandıkta hesaplaşacağız. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla kent yoksulu haline getirilen vatandaşlarımıza ulaşacağız” dedi

“Toplumcu belediyecilik anlayışı ile çalışacağız”
07 Mart 2024 - 13:34

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, seçim çalışmaları kapsamında toplumun farklı dinamikleriyle bir araya geliyor. Günün erken saatlerinde Kemeraltı turu yapan CHP’li Mutlu, hayat pahalılığından şikayet eden esnaf ve vatandaşları dinledi. Hemşehri dernekleriyle de görüşen Mutlu, İzmir Rizeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Mutlu, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin (LİYAKAT) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlediği 'Emek Çarşısı' etkinliğine katıldı. Başkan Adayı Mutlu, İzmirli ve Denizlililer Dayanışma Derneği’nde hayata geçirdikleri projelerle engelli bireyler ve bakıma muhtaç vatandaşlara dokunan üyelerin çalışmalarını ilgiyle dinledi. Mutlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Nazlı Kayı'nın yaptığı Mavi Düşler Tiyatro Grubu'nun "İnsanca" adlı müzikli oyununu izledi.
 
Kemeraltı’nda esnaf turu
Havra Sokağı'ndan başlayarak Kemeraltı’nı dolaşan Mutlu, hayat pahalılığından şikayet eden esnaf ve vatandaşları dinledi. Ülkeyi yoksulluğa sürükleyen bir partinin seçimlerde alternatif olamayacağını vurgulayan Mutlu, göreve gelmesi durumunda hayata geçireceği çalışmaları anlattı. Mutlu, "Kemeraltı çok büyük çarşı. Dünyada örneği yok. Nüfusuyla, tadıyla, dokusuyla ve her şeyiyle yaşayan Kemeraltı istiyoruz. Dirençli bir kent yaratmanın yanı sıra dirençli bir esnaf hedefimiz de var. Buranın değerlerini nasıl koruyacağımıza dair hep birlikte kafa yoracak ve çalışacağız. Hizmet belediyeciliği için yola çıktık. Kemeraltı’nın gelişimi için Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak çok çalışacağız" dedi.
 
Rizelilerle bir araya geldi
Gün içinde hemşehri dernekleriyle temaslarını sürdüren Başkan Adayı Mutlu, İzmir Rizeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Mutlu, Dernek Başkanı Yusuf Yıldırım ve üyelerle bir araya geldiği samimi buluşmada, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İstek ve talepleri dinleyen Mutlu, "Ben Karadeniz geliniyim, eşim Trabzon Çaykaralı. Karadeniz'in büyüleyici doğasına hayranım fakat son yıllarda artan betonlaşmayla dokusu bozulmaya çalışılıyor. Konak'ın sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Mutlu, "Uzun yıllardır Konak'ta yaşayan biri olarak sorunlara ve çözüm önerilerine hakimim. Konak'ta başta dönüşüm olmak üzere yapacak çok işimiz var. Hukuki süreçleri biten Gültepe ve Beştepeler planları üzerinden hızlı dönüşüm başlatmak istiyoruz. Dönüşümü hızlı yapmazsanız halk da memnun olmuyor" ifadelerini kullandı.
 
Kadın emeğine destek sözü
Mutlu, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin (LİYAKAT) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın girişimcileri desteklemek için Withco Coworking Space'de düzenlediği 'Emek Çarşısı' etkinliğine katıldı. Farklı el emeği ürünlerin sergilediği standları gezdi, alışveriş yaptı. Kadın girişimcilerle sohbet eden Mutlu, yok sayılan kadın emeğini görünür kılmak için destek vereceklerini belirtti. Mutlu, "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" panelinde başarılı kadın girişimcilerin hikayelerini dinledi. Moderatörlüğünü LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Rodoplu'nun yaptığı panelde; SUN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, Sustainable Transportation Consulting Kurucusu Şebnem Tuğçe Pala ve Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) Başkanı Fatma Olten konuşmacı olarak yer aldı.
 
Engelleri kaldırmak için çalışacağız
Mutlu'nun sonraki durağı İzmirli ve Denizlililer Dayanışma Derneği oldu. Hayata geçirdikleri projelerle engelli bireyler ve bakıma muhtaç vatandaşlara dokunan dernek üyelerinin çalışmalarını dinleyen Mutlu, "Ulvi amaçlar için çalışan dernekte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Kentteki engelli bireylerin toplumsal hayata katılımının önündeki engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. Sizlerin birikim ve deneyimleri bizlere ilham olacak. Başkanlığı bir makam olarak değil, hizmet etme yeri olarak gören biriyim. Emekliler bu ülkede ilk kez bu kadar yoksullaştı, gençlerin umudu kalmadı. Bize bunu reva görenlerle sandıkta hesaplaşacağız. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla kent yoksulu haline getirilen vatandaşlarımıza ulaşacağız. Başkanlık kendi başınıza yazabileceğiniz bir kahramanlık hikayesi değil. İşin ehli insanlarla çalışmak zorunda olduğunuz bir ekip işi" açıklamasını yaptı.
 
İnsanca adlı oyunu izledi
Başkan Adayı Mutlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Nazlı Kayı'nın yaptığı Mavi Düşler Tiyatro Grubu'nun "İnsanca" adlı müzikli oyununu izledi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşan oyunu baştan sona ilgiyle izleyen Mutlu, şunları söyledi: "Sevgili Nazlı'ya ve değerli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gündelik yaşamımızda maalesef karşılaştığımız insana, doğaya ve kadına karşı şiddete bu kadar duyarlı yaklaştıkları için. Önümüzdeki 5 yılda sanatı daha çok yaşamın içinde hissedeceğiniz bir Konak yaşayacağız."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’