Zeybekci tarım projelerini anlattı

Zeybekci tarım projelerini anlattı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde kooperatifler, birlikler, ziraat odaları, büyük şirketlerin temsilcileri ile üreticileri ile buluştu. Zeybekci, tarımda üretimin ve kalkınmanın desteklenmesine yönelik projelerinden Küçük Menderes havzasına yönelik bölümünü açıkladı.

Zeybekci tarım projelerini anlattı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde kooperatifler, birlikler, ziraat odaları, büyük şirketlerin temsilcileri ile üreticileri ile buluştu. Zeybekci, tarımda üretimin ve kalkınmanın desteklenmesine yönelik projelerinden Küçük Menderes havzasına yönelik bölümünü açıkladı.

Zeybekci tarım projelerini anlattı
07 Mart 2019 - 15:46

Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atila Kaya, Torbalı, Selçuk, Menderes, Kemalpaşa, Kiraz Belediye Başkanları ile Cumhur İttifakı’nın çevre ilçe belediye başkan adayları katıldı.

İzmirliye zeybek yakışır sloganı ile izletilen kısa filmden sonra konuşmasına başlayan Zeybekci, “İnşallah bu filmin canlısını 31 Mart akşamında Konak meydanında oynayacağız. Regaip Kandili ve tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarım. Meclis üyeliklerimizdeki kadın sayısında Türkiye’deki rekor bizde. Dünya kadınlar günü böyle kutlanır. Bir sevdamız bir hayalimiz  var; İzmir. Dünya’nın en güzel şehri İzmir. Birçok alanda Türkiye’de bir numarayız. İzmir’de tarım olmazsa olmaz. Tüm alanlarla ilgili faaliyetlerimiz olacak ancak tarım olmazsa olmazımız olacak. Büyükşehir belediyesini yeniden yapılandıracağız. Gıda tarım ve hayvancılık ile ilgili bir genel müdürlük kuracağız. Belediyede Holding statüsünde bir şirket kuracağız. Bu vasıta ile tüm ilçelerimizde tarımsal üretimde üreticilerimizin yanında olacağız. Bu şirket çiftçimizin tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olacak” diye konuştu.

TARIM ALANLARINDA GENÇLERİMİZİN DE OLMASINI İSTİYORUZ

İzmir ürünlerin uluslararası bir marka olacağını vurgulayan Zeybekci, “Süt ve süt ürünlerinde kolaylıkla marka olacağımızı düşünüyoruz. Her tarım ürününün dünyada tanıtımını en güzel şekilde yapacağız. Belli başlı bölgelerde değil her ilçemizde bu şirket faaliyet gösterecek. Üreticimiz parasını peşin alacak. İzmir’in adını dünyaya duyuracağız. Balıkçı barınakları değil balıkçı limanları kuracağız. Çiftçilerimizin ihtiyaçlarını bu şirket vasıtasıyla karşılayacağız. Tek bir elden satın alma yapacağız. Gerekirse peşin alacağız vatandaşımıza vadeli olarak vereceğiz. Kooperatiflerimizle beraber yapacağız bunları. Topyekün bir seferberlikle bunları gerçekleştireceğiz. Çiftçimiz bizde gelip ben sizden traktör veya başka bir şey alacağım dediğinde biz buna hazırlıklı olacağız. İzmir süs bitkilerinde Türkiye’de bir numara. Çiğli havaalanını harekete geçiriyoruz. Arkasındaki alanı da serbest bölge haline getireceğiz. İzmir’in tamamında üretilen süs bitkilerini buradan tüm dünyaya ulaştıracağız. İzmir’i çiçekçilikte Hollanda ile rekabet eden bir hale getireceğiz. İzmir büyükşehir belediyesi her anlamda üreticilerimizin yanında olacak. Seracılık sektörünün de içinde olacağız. Bu vadide yapılan yatırımlar yeni seracılık teknolojileri ile üretilir hale getirilecek. Her ilçemizin farklı özellikleri var. Bu sebeple her ilçemize özel projeler uygulayacağız. Süt ve süt ürünlerinde yerel markalarımızı yaratacağız. İzmir tulumunu yeniden vazgeçilmez yapacağız. Bunu ancak İzmir’in sevdalıları yapar. Türkiye’de en çok sütün üretildiği yer İzmir’dir. Burayı sütçülükte de merkez yapacağız. Tarım alanlarında gençlerimizin de olmasını istiyoruz. Bunlar için özel desteklerimiz olacak” şeklinde konuştu.

AYRIMCILIK YAPMAYA DEĞİL, GÖNÜLLERİ YAPMAYA GELDİK

Her ilçede aynı özveri ile eşit şartlarda çalışacaklarını dile getiren Zeybekci, “Ayrımcılık yapmaya değil, gönülleri yapmaya geldik. Geliri herkesle paylaşacağız. Bu şehirde refahı ve mutluluğu arttıracağız. Asla verdiği sözü unutanlardan olmayacağız. Geçmişimde pek çok işle uğraştım. Hesabımı veremeyeceğim tek bir adımım dahi yoktur. Bir ilçemizin belediyesinde 4 aydır maaşlar ödenmiyor. Sata sata ilçede hiçbir şey kalmadı herhalde. Bize bunu söyleyen ilçeliler. Biz kurtulduk siz bakın artık diyorlar. Geleneksel tarımı geleceğin tarımına dönüştüreceğiz. Tohumlarımızı kaybetmeyeceğiz, geliştireceğiz. Bir zamanlar Bergama pamuğu vardı dünyaca meşhur olan. Şimdilerde eski önemi yok maalesef. Aynı önemi Bergama pamuğuna geri kazandıracağız. Dünyanın en güzel mandalinası Gümüldür ’de yetişiyor. O mandalinayı dünyanın markası haline getireceğiz. Dünya’nın en zengin mutfağının olduğu Ege’deyiz biz. Bir mutfak yarışı var ise bu yarışta birinci gelecek olan Ege mutfağıdır. İzmir’in gastronomisini bir dünya markası haline getireceğiz. İzmir mutfağını Ankara’ya, İstanbul’a daha sonra dünyanın en önemli şehirlerine taşıyıp tanıtacağız” dedi.

AMACIMIZ BALIK DAĞITMAK DEĞİL İÇİN OLTA VERMEK

Amacımız balık dağıtmak değil balığı tutmak için olta vermek, bunun sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak diyerek projenin önemini hatırlatan Zeybekci” Bu vadi proje bazlı yatırım teşvik kanunu kapsamına alınacak. Tarıma Dayalı Sanayi Tesislerine yapılacak yatırımlara, kriterleri sağlamak şartıyla yüzde 50 oranında hibe sağlanacak. Tarım Teknolojileri konusunda yapılacak yatırımlara Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında dünyanın en iddialı teşvikleri sağlanacak” şeklinde konuştu.

Destekler Vergi muafiyeti, Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası gibi önemli teşvikleri barındırdığını ifade eden Zeybekci, “Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi, yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi İndirimi veya 10 yıla kadar Kurumlar Vergisi İstisnası, istihdam destekleri, 10 yıla kadar Sigorta Primi İşveren Hissesi desteği, 10 yıl süreyle Gelir Vergisi Stopajı desteği, nitelikli personel desteği, finansal destekler, Tarım Teknolojileri konusunda iddialı teşvikler, yatırımın finansmanında kullanılan yatırım kredisi için 10 yıla kadar faiz veya kâr payı desteği, sermaye katkısı, 10 yıla kadar enerji desteği, yatırım yeri ile ilgili destekler, yatırım yeri tahsisi ve belirli şartlarda söz konusu taşınmazın bedelsiz olarak yatırımcıya devredilmesi, altyapı desteği gibi çok geniş bir yelpazeyi kapsayacak” dedi.

HAVAYI SUYU VE TOPRAĞI KİRLETECEK HİÇ BİR TESİSE İZİN VERMİYORUZ

Torbalı Belediye Başkanı Başkan Adnan Yaşar Görmez, “Torbalı da binlerce hektar alanda tarım yapılmakta. Torbalı ovası her mevsim değişik ürünlerin yetiştiği bir bölgedir. Bu bölgede yüzlerce ailemiz geçimini topraktan sağlamakta. Metropol şehirlerin önemli bir kısmı bu topraklardan sağlanmakta. Kısacası tarımsal üretim Torbalı’nın can damarlarından bir tanesidir. Bunun gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz. Düzenlediğimiz festivaller bu stratejimizin birer yansıması. İhmal edilmiş topraklarda tarım olmaz. Bu sebeple havayı suyu ve toprağı kirletecek hiç bir tesise izin vermiyoruz. Değerli başkanımızı Torbalı’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. 5 yıldır ilçemize hizmet etmekteyiz. Tek eksiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi. O da çok değerli başkanımız Sayın Nihat Zeybekci ile nasip olacağını umuyoruz” dedi.

AK BELEDİYECİLİK İLE İZMİR’İ TANIŞTIRACAĞIZ

Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise “Bugün Torbalı çok coşkulu. Yarım kalan hayallerimizi 31 Marttan sonra gerçekleştireceğiz. Bunun içinde büyükşehirde ak belediyecilik ile İzmir’i tanıştıracağız. İzmir tarımda, gıdada, ticarette, turizmde ve pek çok alanda marka şehir olmayı çoktan hak ediyor. Bunu yapacak olan kişi de Nihat Zeybekci’dir. Yolunuz açık olsun. Şimdiden yapmış olduğunuz ve yapacaklarınız için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi