“Bütün mahallelere eşit bütçe”

“Bütün mahallelere eşit bütçe”

Mahalle muhtarları ve belediye çalışanlarıyla buluşan CHP Konak Adayı Mutlu, kişisel kahramanlık hikayelerine inanmadığını, belediyeciliğin ekip işi olduğunu belirtti. “Türkiye’ye örnek belediyecilik hikayesi yazacağız” diyen Mutlu, Alzheimer Derneği ve İzmir Musevi Cemaati Vakfı’nı da ziyaret etti

“Bütün mahallelere eşit bütçe”

Mahalle muhtarları ve belediye çalışanlarıyla buluşan CHP Konak Adayı Mutlu, kişisel kahramanlık hikayelerine inanmadığını, belediyeciliğin ekip işi olduğunu belirtti. “Türkiye’ye örnek belediyecilik hikayesi yazacağız” diyen Mutlu, Alzheimer Derneği ve İzmir Musevi Cemaati Vakfı’nı da ziyaret etti

“Bütün mahallelere eşit bütçe”
28 Şubat 2024 - 10:11

Seçim çalışmaları kapsamında kentin dinamikleriyle temaslarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, mahalle muhtarlarıyla buluştu. Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden Mutlu, personel tarafından meşale ve konfetilerle karşılandı. “Belediyecilik ekip işidir. Konak’tan, Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik hikayesi yazacağız” diyen Mutlu, ardından Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nde yönetim kurulu üyeleri ve hasta yakınlarıyla bir araya geldi. Toplumun tüm kesimlerine dokunan Mutlu, günün son ziyaretini ise İzmir Musevi Cemaati Vakfı’na yaptı.
 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Mövenpick Otel’de düzenlenen buluşmaya İl Başkan Yardımcısı Özlem Eser, İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Melda Erbaykent ve meclis üyesi adayları da katıldı. Yoğun katılımlı buluşmada muhtarlara seslenen Başkan Adayı Mutlu, “Muhtarlarımızın kent ve ülke demokrasimiz için yeri tartışılamaz. Sizler en küçük mahalle örgütlenmesinin başındaki seçilmiş kişilersiniz. Çoğu yerde belediye başkanı gibi çalıştığınızı biliyorum. Her komşunuzun sorununu kendi sorununuz gibi görüp, çözmek için gece gündüz çalışıyorsunuz. Belediye başkanları için kıymetlisiniz. Mahallenin sorununu duymak ve çözümünü sağlamak sizin sayenizde oluyor. Önümüzdeki beş yılda sizlerle birlikte yol yürüyeceğime şimdiden söz veriyorum” dedi.
 
Önümüzdeki dönemde mahalle örgütlenmelerini daha da aktif hale getirmek istediklerini dile getiren Mutlu, “Bütün mahallerin bütçeden eşit yararlandığı bir beş yıl hedefliyoruz. Hiç kimsenin kendisini öteki mahalleden geride hissetmesini istemiyorum. Başarı ancak çok çalışarak oluyor. Hizmet odaklı, vatandaşa dokunan ve sorunları anında çözen bir belediyecilik için yola çıktık. Muhtarlık seçimlerinde sizlere de başarılar diliyorum. Umarım hepiniz çıktığınız yolda çok başarılı olursunuz. Seçimden çok yüksek bir oy farkıyla çıkmak istiyoruz. Güçlü bir meclis istiyoruz. 2028 yılında iktidara giden yol yerel yönetimlerden geçiyor. Her bir mahallenin sorunlarını biliyorum. 1 Nisan’dan itibaren artık sorunları değil çözümleri konuşma ve hayata geçirme zamanı” ifadelerini kullandı.
 
CHP Konak Adayı Mutlu, Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Mutlu, hizmet binasının girişinde Temizlik İşleri Müdürü Nami Arslanbuğa ile personel tarafından meşale ve konfetilerle karşılandı. Mutlu, ellerini sıkıp hal hatır sorduğu çalışanlara görevlerinde kolaylıklar diledi. Belediyeciliğin ekip işi olduğunun altını çizen Mutlu, “Önümüzdeki beş yıl birlikte, yan yana çalışacağız. Ben sizin patronunuz ya da işvereniniz değil iş arkadaşınız olacağım. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bu kentin temizliği gibi çok zor bir iş üstlendiniz. Bu belediyenin kıymetlilerisiniz. Emek en yüce değerdir diye öğrendim, hayata da öyle bakıyorum. Benim dönemimde emeğin karşılığını alamaması olamaz. Atıkların ayrıştırılması, toplanması, yer altı çöp sistemi gibi konularda projeler üreteceğiz. Herkese pırıl pırıl Konak için söz verdim. Bu sözü size güvenerek verdim. Her birinizin ne kadar çalışkan ve başarılı olduğunu biliyorum. Kentliyi evinden sokağa adımını attığı an pırıl pırıl Konak ile buluşturacağız. Ben gücümü sizlerden alıyorum. Hiçbir zaman kişisel kahramanlık hikayelerine inanmadım. Belediyecilik ekip işi. Konak’tan, Türkiye’ye örnek olacak belediyecilik hikayesi yazacağız. İnsanca yaşam herkesin hakkı. Herkes mutlu olacak. Bu mutluluk sadece gülelim, eğlenelim değil. Hükümetin hayat pahalılığı ile hepimizi kenara sıkıştırdığı, yoksullaştırdığı dönemde belediyeler tek başına kent yoksulluğunun çözümü olamaz ama en azından çalışanlarına elinden geleni yapar” diye konuştu.
 
İşçiler, “Birlikte yol yürümeye var mısınız?” diye soran Mutlu’ya, alkışlarla karşılık verdi. Çalışanların sorunlarını dinleyen Mutlu, göreve gelince çözüm üretmek için çalışacaklarının sözünü verdi.
 
Başkan Adayı Mutlu’nun sonraki durağı Konak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü oldu. Belediye İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan ve farklı sendikalardan işçilerle bir araya gelen Mutlu, “Beş yılın sonunda Konaklıların bizden mutlulukla bahsettiği belediyecilik yapacağız. Sizlerin daha iyi koşullarda çalışması için çabalayacağız. 31 Mart’tan sonra hep birlikte yol arkadaşı olarak hizmet yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bizim işimiz, gücümüz Konak. Derdimiz hizmet etmek. Siyasetle işimiz olmayacak, bizi sadece hizmet ederken göreceksiniz” dedi.
 
Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’ni ziyaret eden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Dernek Başkanı Belgin Karavaş, dernek üyeleri ve hasta yakınları ile bir araya geldi. Yakın zamanda hayatını kaybeden annesi Sabahat Çınarlı’nın demans hastası olduğunu ve yaşanan sıkıntıları bildiğini anlatan Mutlu, “Süreci yakından yaşadık. Neler istediğinizi kendimce biliyorum. Sizlerin önerilerini alıp önümüzü açacağız. Demans başladığında annemin yaşı ileriydi ve sohbet edecek arkadaşı kalmamıştı. Yalnızlık hastalığı tetikliyor. Bunun için mekanlar olması lazım. Yaş almış vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği, sohbet edebileceği, yalnızlık duygusundan uzaklaşabileceği mekanlar kuracağız. Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Evde bakım hizmetini geliştirerek hastaların ve yakınlarının yükünü hafifleteceğiz” diye konuştu.
 
Mutlu, günün son ziyaretini İzmir Musevi Cemaati Vakfı’na yaptı. Yönetim kurulu üyeleri tarafından ilgiyle ağırlanan Mutlu, Konak’ın eşsiz bir tarihe ve çok kültürlü dokuya sahip olduğuna dikkat çekti. İlçede tüm kültürlerin yaşamasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Mutlu, Kemeraltı bölgesinde Yahudi kültür mirasının en önemli mekanlarından olan havraların ziyaret merkezi haline gelmesi için yürütülen çalışmaların artacağını belirtti. Mutlu, “Bu kültürel miras çok önemli ve kıymetli. Mutlaka çok iyi anlatılması ve ayağa kaldırılması lazım” mesajı verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’