“Gelin kalktı; köyü yaktı”

“Gelin kalktı; köyü yaktı”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’deki CHP’li belediyelerin 5 yılda kente çivi çakmadığını söyledi. Düzenledikleri basın toplantısında konuşan Bilal Saygılı, “Anadolu’da bir tabir vardır. ‘Gelin kalktı, köyü yaktı’ diye. Belediyeyi batırdılar, İzmir’i yaktılar” dedi

“Gelin kalktı; köyü yaktı”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’deki CHP’li belediyelerin 5 yılda kente çivi çakmadığını söyledi. Düzenledikleri basın toplantısında konuşan Bilal Saygılı, “Anadolu’da bir tabir vardır. ‘Gelin kalktı, köyü yaktı’ diye. Belediyeyi batırdılar, İzmir’i yaktılar” dedi

“Gelin kalktı; köyü yaktı”
18 Aralık 2023 - 13:52

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, düzenledikleri basın toplantısında İzmir’deki CHP’li belediyelerin icraatlarını eleştirdi. Bilal Saygılı, 25 yıldır İzmir’de belediyeyi yöneten CHP’nin 5 yıldır ne idarecilik yapabildiğini ne de İzmir için çivi çakamadıklarını iddia etti.
 
Bilal Saygılı, konuşmasına, “Anadolu’da; ‘Gelin kalktı, köyü yaktı.’ diye bir tabir vardır. Kayın babasına bir bardak su vermek için ayağa kalkan gelin, bir elini vurmuş süt kovasını devirmiş, bir ayağını kaldırmış yağ tulumu devrilmiş. Arkasına dönmüş, gaz lambasını yere düşürmüş. Ev de yanmış, köy de yanmış” diyerek başladı.
 
CHP’nin İzmir’de “belediyecilik yapacağım” diye 25 yıldır o koltukta oturduğunu vurgulayan Saygılı, “Son 5 yılda ne idarecilik yapabildiler ne de İzmir için bir çivi çaktılar. Belediyeyi batırdılar, İzmir’i yaktılar. Bütçe de buhar oldu verdikleri sözler de. Elle tutulmayacak işler için şölen yapmaktan öteye geçemediler. Sütü de devirdiler, evi de köyü de yaktılar, beceriksizlikleri boylarını aşıp başları sıkıştıkça da ‘çelme taktılar’ demekten de utanmadılar. ‘Söz verdik, tuttuk’ diyorlar; balık bile tutamazlar! 5 yıldır ‘Konuşmayın harekete geçin. Söz verdiniz madem, yapın! Anlatmayın gösterin’ diyoruz. Ortada sadece laf kalabalığı, laf ebeliği, İzmir’in sokaklarında rengârenk reklam panolarından başka hiçbir şey yok. Belediye binasının yerinde yeller esiyor, onların başında kavak yelleri! Yeni belediye binası, kentsel dönüşüm, Körfez temizliği, Buca Metrosu, Karşıyaka Stadı, Buca-Otogar Yolu, derelerin ıslahı, kanalizasyon, yağmur suyu hatları muamma, tarım kooperatifleri muamma. Bütçede kocaman bir kara delik. Belediye Şirketleri kim kime dum duma. Yollar, caddeler mayın tarlası. Tek marifetleri yağmur yağdığında ‘İzmir Gölü’nde kayıklı ulaşım seferleri!  Sorsak, yurt dışından basın açıklaması yapıp ‘turistik gezi’ derler. İzmir’i bu girdaptan kurtarmaya kararlıyız” diye konuştu.
 
CHP’nin elinde enkaza dönen, giderek aşağı çektikleri İzmir’i girdaptan kurtarmaya hazır olduklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, şöyle devam etti; “Yeter ki İzmir halkı bu kez ‘hizmet, icraat’ desin, yaşadıkları şehrin geleceğini çalan belediyeciliğe, iş bilmezliğe ‘dur’ desin.  Söz nasıl tutulur, körfezde nasıl yüzülür, kentsel dönüşüm nasıl yapılır göstermeye hazırız. Alt yapısı, ulaşımı, sosyal donatı alanları, doğası, üretimi, insanlarıyla bir şehir nasıl olur göstermeye hazırız. Bu kez İzmirlilerin sandığa gidip sıfır icraat karşısında gerilettikleri İzmir fotoğrafı karşısında ‘otur sıfır’ diyerek tepkisini göstermesini bekliyoruz. CHP belediyeciliği mezun olup diploma alamayacak kadar çok sınıfta kaldı. Uzaklara gitmeyin. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın İzmir’in yerel idaresinde olduğu ilçelerimize dönüp bakınız. Belediye başkanlarının başarılarına, değişen, gelişen kentsel dokuya bakınız. Ne mi göreceksiniz?  Kent hayatını, gündelik hayatı, sosyal hayatı kolaylaştıran, geleceği öngörerek adımlar atan hizmet anlayışını, başladığı işi bitiren icraat belediyeciliğini, yapılan yatırımları, belediye ile halk arasındaki güven ve uyumu göreceksiniz. Bu tabloyu İzmir Büyükşehir’de, 30 ilçede de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yeter ki İzmirliler, bizi bu yolda yetkilendirsin. Bizde pilavdan dönen olmaz. Sözümüz, namustur. Şehirlerimizin kaderini belirleyecek bu önemli süreçte, birlik ve beraberlik içinde, yüksek motivasyonla hareket ederek büyük başarı elde etme azmiyle doluyoruz. Her teşkilat mensubumuz, hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini en iyi şekilde anlamak için gayret sarf etti. Teşkilatımız hazır, motivasyonumuz yüksek, hizmet odaklı adaylarımızla bu seçimlerde büyük başarı elde edeceğimize olan inancımız tam. Hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle milletimizin gönlünde taht kurmuş hizmet anlayışıyla İzmir'de büyük başarılar elde edeceğimizi inanıyorum.
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”